Λούκα τορπιλίζει Βενιζέλο για τα υποβρύχια

Μετά την αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το ταξίδι της στο Αμπού Ντάμπι και τους υπαινιγμούς του με αφορμή το «φλερτ» της με τον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας απάντησε με μία αναλυτική ανακοίνωση, όπου «διευκρινίζει» κάθε πτυχή του θέματος, αποδίδοντας στις αναφορές Βενιζέλου «ανακριβή στοιχεία και κακόβουλους υπαινιγμούς».

Η κ.Κατσέλη εξηγεί μεταξύ άλλων ότι

οι συζητήσεις που είχε την 21η Φεβρουαρίου του 20100 στο Άμπου Ντάμπι με τον Πρίγκιπα Mohammed Bin Zayed Al Nahyan και ακολούθως με τον Σεΐχη Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας κ Χάρη Παμπούκη, αφορούσαν αποκλειστικά στη διερεύνηση ενδιαφέροντος για συμμετοχή του Άμπου Ντάμπι στο υπό σύσταση Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο και στην αγορά ελληνικών ομολόγων, σημειώνοντας ότι «το θέμα Σκαραμαγκά δεν συζητήθηκε καθόλου».
Λίγες ημέρες αργότερα την 1η Μαρτίου, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η Ελληνική Κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση του Ομίλου Abu Dhabi Mar να επενδύσει στον Ελληνικό Ναυπηγοεπισκευαστικό Τομέα, αποκτώντας την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε («Σκαραμαγκάς») και των αρχών του Εμιράτου Άμπου Ντάμπι να υποστηρίξουν την απόφαση αυτή», κάτι που η ίδια χαιρέτησε –όπως λέει- ως Υπουργός Ανάπτυξης τότε, ως θετική εξέλιξη για τη συνέχιση της λειτουργίας των Ναυπηγείων και τη διατήρηση θέσεων εργασίας. Διευκρινίζει άλλωστε ότι ως Υπουργός Ανάπτυξης δεν είχε καμία αρμοδιότητα ή ανάμειξη, ούτε στις διαπραγματεύσεις, ούτε στη σύνταξη της επίμαχης σύμβασης για τα υποβρύχια, που «έγιναν αποκλειστικά από το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Οικονομικών».

Εξού, όπως σημειώνει με νόημα, «η Συμφωνία Πλαίσιο που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τις εμπλεκόμενες εταιρίες στις 18 Μαρτίου 2010 φέρει μόνο τις υπογραφές των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου». Όσο για την υπογραφή της, όπως λέει στον κυρωτικό της σύμβασης νόμο 3885/10, υπήρξε μεταξύ άλλων μελών του υπουργικού συμβουλίου, ενώ η συναρμοδιότητά της ως υπουργού Εργασίας πλέον, «προέκυψε αποκλειστικά λόγω των αναμενομένων επιπτώσεων της επαναλειτουργίας του Σκαραμαγκά στις θέσεις εργασίας και διευθέτησης σχετικών εργασιακών εκκρεμοτήτων». Τέλος, για τη συνάντηση των εργαζομένων με τον Ισκαντάρ Σάφα στο υπουργείο Ανάπτυξης παρουσία της, σημειώνει ότι «οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η νέα πορεία των ναυπηγείων θα βασιστεί στις αρχές της διαφάνειας και της ειλικρινούς συνεργασίας. Ο κ Σάφα αναγνωρίζοντας το κοινωνικό ζήτημα που είχε προκύψει για τους 161 απλήρωτους εργαζομένους του τροχαίου υλικού συμφώνησε να τους στηρίξει με το ποσό των 500.000 ευρώ», διαδικασία, που –όπως λέει- δεν ολοκληρώθηκε λόγω νομικών και διαδικαστικών δυσκολιών.

«Εφόσον ο κ Βενιζέλος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν σκιές στην υπόθεση αυτή, αδυνατώ να κατανοήσω γιατί συμπεριφέρεται ως πανικόβλητος που αναζητά “συνενόχους”», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ.Κατσέλη, σηματοδοτώντας είτε το οριστικό τέλος μίας σχέσης, είτε την έναρξη μίας ακόμα σύρραξης…

Keywords
Τυχαία Θέματα