ΣΥΚΟ ΚΑΙ ΕΛΑ

09:20 4/5/2012 - Πηγή: Matrix24

To 6o Gay & Lesbian Film Festival επέστρεψε στο φιλόξενο χώρο του Ινστιτούτου Θερβάντες και θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου. Δέκα ημέρες προβολών, πρεμιέρες ταινιών, ειδικά αφιερώματα και πολλοί καλεσμένοι πλαισιώνουν το φεστιβάλ εφέτος.

Της Χαράς Ιωάννου

Με μια αλμοδβαρική ταινία θα ολοκληρωθεί  το φετινό φεστιβάλ, στις 13 Μαΐου. Σε πρώτη

προβολή στην Ελλάδα μια κωμωδία αλμοδοβαρική με την συμμετοχή της Ρόσι Ντε Πάλμα, γνωστή από τις θρυλικές ταινίες του Πέντρο Αλμοδόβαρ, «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης», «Νόμος του Πόθου» και «Κίκα». Ο σκηνοθέτης Ραμόν Σαλαζάρ μας διηγείται την ιστορία της Marieta (Mónica Cervera) μιας ναρκοληπτικής τρανς που θέλει να ξεφορτωθεί αυτά τα 20 εκατοστά που κρέμονται ανάμεσα από τα πόδια της και την εμποδίζουν να γίνει εκείνη η θαυμάσια γυναίκα που επιθυμεί να είναι πραγματικά. Όταν την παίρνει ο ύπνος, συνήθως τις πιο ακατάλληλες στιγμές, η Marieta ονειρεύεται πολύχρωμα και πανέμορφα μιούζικαλ στα οποία πρωταγωνιστεί η ίδια.

Βραβεία
Και φέτος θα δοθούν βραβεία για Καλύτερη Ταινία και Βραβείο Κοινού και η απονομή των βραβείων θα γίνει αμέσως μετά την Ταινία Λήξης (20 Centimetros) στο Gazarte (Βουτάδων 34, Γκάζι).

Κριτική επιτροπή:
Παναγιωτίδης Ζήνος (Διανομέας )
Μενέλαος Καραμαγγιώλης (Σκηνοθέτης)
Νίνος Φένεκ Μικελίδης (Κριτικός Κινηματογράφου/Συγγραφέας)
Elise Jaladeau (Ακόλουθος οπτικοακουστικών μέσων – IFA)

INFO: Outview Film Festival 2012
3-13 Μαΐου
Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, ΑθήναΜετρό Σύνταγμα)

Keywords
Αναζητήσεις
εικοπτερο-φενεκ
Τυχαία Θέματα