Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

08:55 4/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Αν υπάρχει μία εκλογική αναμέτρηση στην οποία τα κόμματα της Αριστεράς μπορούν να ελπίζουν για το «κάτι παραπάνω», είναι αυτή. Γι’ αυτό και το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ τα δίνουν όλα για να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ θα επικεντρώνει ως τη δωδεκάτη ώρα την

προεκλογική του στόχευση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη χθες, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του σχήματος στην πλατεία Ομονοίας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε πολλές φορές σε απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Επιχείρησε να απενοχοποιήσει τη μη ψήφο στο ΠΑΣΟΚ («δεν εγκαταλείψατε εσείς το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του Μνημονίου εγκατέλειψε εσάς») και τούς κάλεσε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς τους: «Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι σας». Στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν να διεκδικήσουν ως την τελευταία στιγμή όσο περισσότερους ψηφοφόρους του Κινήματος μπορούν, καθώς τα δημοσκοπικά ευρήματα που έχουν στα χέρια τους δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ικανό να συσπειρώσει, ούτε τώρα, τους πάλαι ποτέ πολιτικούς φίλους του.

Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπουν και στις ψήφους των ψηφοφόρων του ΚΚΕ που διαφωνούν, όμως, με τη γραμμή της Αλέκας Παπαρήγα κατά των συνεργασιών και περί επιστροφής της διερευνητικής εντολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να μην απαντήσει στις κατηγορίες της Αλέκας Παπαρήγα περί «μπλόφας» και επισήμανε ότι «εχθρός μας δεν είναι το ΚΚΕ, αλλά ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς». Παράλληλα, επανέφερε και χθες την πρότασή του για κυβέρνηση της Αριστεράς και επί της ουσίας προανήγγειλε τις επόμενες κινήσεις του, δηλαδή προτάσεις συνεργασίας στην Αλέκα Παπαρήγα και το Φώτη Κουβέλη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει τρίτος και ο ίδιος λάβει διερευνητική εντολή από τον Κάρολο Παπούλια.

Επίθεση

Στον αντίποδα, ο Περισσός επιχειρεί να περιφρουρήσει το κομματικό του ακροατήριο από το πολιτικό φλερτ της Κουμουνδούρου. Η Αλέκα Παπαρήγα κλιμακώνει καθημερινά την επίθεσή της προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, θέλοντας να υψώσει τείχος μεταξύ των δύο κομμάτων. Μόλις προχθές, από το πεδίον του Άρεως, χαρακτήρισε “καιροσκόπο” τον Αλέξη Τσίπρα και τον κατηγόρησε πως «μπλοφάρει» με την πρότασή του για κυβέρνηση της Αριστεράς. Χθες, η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ επανήλθε, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «κωλοτούμπα» και «πρώτο στην εξαπάτηση», μιλώντας στο Πέραμα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, στον Περισσό έχουν φτάσει τα πρώτα μηνύματα δυσφορίας από την εκλογική βάση του κόμματος για τη γραμμή απομονωτισμού που υπερασπίζεται με πάθος η Αλέκα Παπαρήγα. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως, αν τελικά ο Περισσός έρθει πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και χάσει την πρωτοκαθεδρία στο χώρο της Αριστεράς, αυτό θα πυροδοτήσει ραγδαίες εσωκομματικές εξελίξεις στο ΚΚΕ, που μπορεί να φτάσουν ακόμη και στη διαδοχή της κ. Παπαρήγα.

Συντήρηση… δυνάμεων

Μεγάλη πίεση δέχεται τις τελευταίες ημέρες η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, χωρίς, πάντως, να απειλείται

Keywords
Τυχαία Θέματα