ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΣΑΜΑΡΑ ΟΙ «ΤΥΡΑΝΝΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»

08:40 4/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Σκληρή γλώσσα με επίκεντρο το μεταναστευτικό και τη δημόσια τάξη από τον πρόεδρο της Ν.Δ., με στόχο την παραταξιακή ψήφο. Επίθεση σε Ανεξάρτητους Έλληνες και, κυρίως, Χρυσή Αυγή.


Πρωτόγνωρα υψηλούς τόνους για το πρόβλημα λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η χώρα υιοθέτησε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς

σε μία προσπάθεια προσεταιρισμού των ψηφοφόρων του κόμματος που φλερτάρουν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή. Εκτός κειμένου, χαρακτήρισε τους λαθρομετανάστες ως «τυράννους της κοινωνίας» και δεσμεύθηκε για την απομάκρυνσή τους. Σε υψηλούς τόνους ήταν και η αναφορά του στους κουκουλοφόρους που «καίνε τις πόλεις μας».

Με την ομιλία του στο Ζάππειο, την κορύφωση δηλαδή της προεκλογικής του εκστρατείας, ο κ. Σαμαράς στόχευσε ευθέως στην παραταξιακή ψήφο, καθώς επιδίωξη της Ν.Δ. είναι να αυξήσει τα ποσοστά συσπείρωσης που σήμερα υπολείπονται σημαντικά από το 33% που είχε εξασφαλίσει το 2009 ο Κ. Καραμανλής. Το κάλεσμα ενότητας δεν έλειψε, «θα είμαι πρωθυπουργός όλων των ελλήνων» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ωστόσο η ομιλία του απευθυνόταν κυρίως στο ακροατήριο της κεντροδεξιάς και, δευτερευόντως, στους αναποφάσιστους άλλων πολιτικών χώρων. Για μία ακόμη φορά επιτέθηκε στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» τους οποίους χαρακτήρισε «νεροκουβαλητές του ΠΑΣΟΚ» ενώ ιδιαίτερα σκληρή ήταν η αναφορά του για τη Χρυσή Αυγή, την οποία, χωρίς να κατονομάσει, τη   συνέδεσε ευθέως με τις θηριωδίες των Ναζί στην Ελλάδα.

Ιδού τί είπε ο κ. Σαμαράς, με αναφορά και στην προγιαγιά του Πηνελόπη Δέλτα: «Η ναζιστική κατοχή υπέγραψε με αίμα φονικό, τις χειρότερες στιγμές που γνώρισαν οι γονείς μας και οι γονείς των γονιών μας, από το φασισμό. Ανάμεσα τους, μια Ελληνίδα συγγραφέας, η Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτόνησε όταν άκουσε ότι σηκώθηκε η σβάστικα, η μισητή σημαία των Ναζί, στην Ακρόπολη. Δεν δέχομαι ως Έλληνας, η σημαία των Ναζί να εμφανιστεί μέσα στην Ελληνική Βουλή. Απομονώστε τους!
Αλλιώς οι πρόγονοί μας, οι χιλιάδες σκοτωμένοι της Κατοχής, θα αναρωτιούνται, από κει που βρίσκονται, αν πέθαναν, ή όχι, για την Ελευθερία μας…».

Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και κάλεσμα ενότητας

Από την ομιλία του κ. Σαμαρά, παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και του επικεφαλής του Ευρ. Λαϊκού Κόμματος κ. Φιλ. Μαρτένς δεν θα μπορούσε να λείψει – λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου – και η σκληρή επίθεση προς το ΠΑΣΟΚ, προσωπικά δε στον Ευ. Βενιζέλο. «Ο κ. Βενιζέλος έχει σήμερα το θράσος να με κατηγορεί ότι θέλω να γίνω πρωθυπουργός . Του απαντώ: αν ήθελα να γίνω πρωθυπουργός με κάθε τίμημα θα τον άφηνα να διαλύσει την χώρα πέρυσι το Νοέμβριο και θα έβγαινα με 60%» υπογράμμισε.

Απέρριψε τα σενάρια συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι μία τέτοια συγκυβέρνηση δεν συμφέρει το λαό αλλά μόνον το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και τη διαπλοκή. «Αν κάναμε κυβέρνηση μαζί με το ΠαΣοΚ θα ήμασταν αιχμάλωτοι της δικής του πολιτικής. Θα ήμασταν υποχρεωμένοι να κρατάμε συνεχώς ετοιμόρροπες ισορροπίες. Αλλά εμείς θέλουμε να κάνο

Keywords
Τυχαία Θέματα