ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ;

08:55 4/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Αγώνα μέχρι τέλους για να αποδείξουν ότι ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας δίνει η οικογένεια του 39χρονου στελέχους της Vodafone, συνδέοντας την υπόθεση αυτή με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Οι συγγενείς του Κώστα Τσαλικίδη προσκόμισε στην εισαγγελία νέα στοιχεία ζητώντας έστω και τώρα, που έχουν πλέον συμπληρωθεί επτά χρόνια από το θάνατό του, την εκταφή του. Αίτημα που έκανε δεκτό ο εισαγγελέας πρωτοδικών Χαράλαμπος

Λακαφώσης. Εχθές, έγινε η εκταφή του πτώματος. Ο σκελετός -σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία – θα ακτινοσκοπηθεί και θα εξεταστεί από εξειδικευμένα εργαστήρια τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Κρήτη προκειμένου οι ιατροδικαστές να καταλήξουν σε ΄ένα ασφαλές συμπέρασμα για τα αίτια θανάτου του Κ. Τσαλικίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις νέες εκθέσεις οι ιατροδικαστές εκφράζουν τον προβληματισμό τους αν πράγματι πρόκειται για αυτοκτονία, χωρίς να αποκλείουν το σενάριο-ενδεχόμενο να ναρκώθηκε ή να δηλητηριάστηκε και μετά θάνατον να κρεμάστηκε το θύμα. Για το λόγο αυτό από τα εργαστήρια που θα εξεταστούν τα οστά θα αναζητήσουν απαντήσεις αν ενδεχομένως είχε χορηγηθεί στον Τσαλικίδη κάποια τοξική ουσία.

Στην αίτησή τους οι συγγενείς του Τσαλικίδη αναφέρουν μεταξύ άλλων απευθυνόμενοι στον εισαγγελέα: «Είναι πλέον κατάδηλο, από πλήθος νεότερων στοιχείων που έχουν προκύψει και προκύπτουν μέχρι σήμερα, ότι δεν αυτοκτόνησε, όπως επιχειρήθηκε να εμφανισθεί, αλλά ο θάνατός του υπήρξε κραυγαλέα περίπτωση σκηνοθετημένης αυτοκτονίας, δηλαδή δολοφονίας, που επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί ως εμφανιζόμενη αυτοκτονία από τους υπαιτίους για το κακούργημα της κατασκοπείας, ή, σύμφωνα με την προσφάτως ασκηθείσα ποινική δίωξη της απόπειρας κατασκοπείας σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας.

Η μέθοδος των σκηνοθετημένων αυτοκτονιών είναι γνωστό ιστορικά, ιατροδικαστικά και εγκληματολογικά, ότι απαντάται ιδίως σε τέτοιες υποθέσεις, όπου εμπλέκονται και ενεργοποιούνται τεράστια οικονομικά, επιχειρηματικά και κρατικά συμφέροντα. Υπό το φως των τελευταίων αποκαλύψεων, εν σχέσει με σύνδεση των υποκλοπών με την Αμερικανική Πρεσβεία, αλλά και νέων στοιχείων και δεδομένων που έχουν προκύψει από τη δική μας έρευνα και από τα συμπεράσματα έγκριτων και διεθνώς αναγνωρισμένων Ιατροδικαστών και Καθηγητών, είναι επιβεβλημένη η ανάσυρση της σχετικής ποινικής δικογραφίας και η νέα διερεύνηση του θανάτου του οικείου μας, ως ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως».

Οι ιατροδικαστές και οι τεχνικοί σύμβουλοι που έχει ορίσει η οικογένεια αναμένεται να έχουν διαβιβάσει στον εισαγγελέα τα αποτελέσματα των εξετάσεων , προκειμένου ο κ. Λακαφώσης να τα αξιολογήσει για να αποφασίσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και πρέπει να ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ή αν ο φάκελος θα επιστρέψει στο αρχείο με την ένδειξη «αυτοκτονία»

Keywords
Τυχαία Θέματα