ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Την τύχη των επιδοτούμενων θέσεων στους παιδικούς σταθμούς φαίνεται ότι ακολουθούν και τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.

Ήδη οι δήμαρχοι  εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ.  Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ  Σίμος Δανιηλίδης  θέτει θέμα άμεσης συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,

για το μείζων ζήτημα του αποκλεισμού δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τα ΚΔΑ Παιδιών με Αναπηρία στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Μάλιστα ο Σίμος Δανιηλίδης προτείνει να μεταβεί άμεσα στις Βρυξέλλες κλιμάκιο της ΚΕΔΕ προκειμένου να αναζητηθεί η δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης του προγράμματος με κονδύλια του ΕΣΠΑ τα οποία κινδυνεύουν να χαθούν.

Η σχετική εξέλιξη έρχεται λίγο μετά την  απόφαση της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής η οποία ενέκρινε  μόνο 43.000 θέσεις από τις περίπου 96.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν ανά την επικράτεια από τις εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες ή άνεργες μητέρες.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα