ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Άρωμα Ευρωπαϊκό, αλλά και… εμπορικό, ένας σκύλος που βάζει σε περιπέτειες την «παλιοσειρά» του Χόλιγουντ και το τέλος του κόσμου ως… κομεντί. Τέσσερις οι νέες επιλογές για τους σινεφίλ του Αυγούστου.

Χάρηκα Που Σε Γνώρισα (Seeking a Friend for the End of the World)

της Λορίν Σκαφάρια.

Με τους Στιβ Καρέλ, Κίρα Νάιτλι

Πώς θα

αλληλεπιδρούσαν μεταξύ τους, δυο απλοί άνθρωποι όσο πλησιάζει το τέλος του κόσμου;. Μη φανταστείτε με πλημμύρες, σεισμούς και καταποντισμούς Η σκηνοθέτης το βλέπει διαφορετικά. Ένας αστεροειδής πλησιάζει στη γη, και η τελευταία προσπάθεια διάσωσης του κόσμου έχει αποτύχει. Ο γάμος του 40χρονου ασφαλιστή, Ντοτζ έχει επίσης αποτύχει. Η είδηση ότι ο κόσμος θα τελειώσει σε 21 ημέρες, κάνει τη γυναίκα του να τον αφήσει χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ο Ντοτζ είναι ένας άντρας, που έζησε τη ζωή του ακολουθώντας πάντα νόμους και κανόνες, ενώ η γειτόνισσα του, η Πέννυ είναι μια εξωστρεφής γυναίκα που έζησε με ακριβώς τον αντίθετο τρόπο. Από δύο τελείως διαφορετικές οπτικές, επιλέγουν και οι δύο να αντιμετωπίσουν το επικείμενο τέλος του κόσμου.

Μια χαμηλόφωνη κομεντί, με άσχετο, σε σχέση με τον πρωτότυπο, ελληνικό τίτλο

με συμπαθητικές ερμηνείες, που ως τρυφερό road movie, πατάει στα κλισέ της ανεξάρτητης αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Ατίθαση Συντροφιά (Darling Companion)

του Λόρενς Κάσνταν.

Με τους Νταϊάν Κίτον, Κέβιν Κλάιν, Νταιάν Γουέστ, Ρίτσαρντ Τζένκικινς, Σαμ Σέπαρντ, Ελίζαμπεθ Μος

Η βραβευμένη με Όσκαρ, Νταϊάν Κίτον, υποδύεται την Μπεθ, μια μεσήλικη γυναίκα που παλεύει να τα βγάλει πέρα με τον αφηρημένο, εγωκεντρικό άντρα της, σε ένα σπίτι όπου τα παιδιά τους έχουν πλέον φύγει. Η Μπεθ θα βρει στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου έναν σκύλο που έχει χαθεί και θα τον υιοθετήσει, δημιουργώντας μεταξύ τους μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης και εξάρτησης. Όταν ο άντρας της χάνει τον σκύλο, η Μπεθ, τρελή από ανησυχία, ζητάει τη βοήθεια μερικών φίλων και μιας μυστηριώδους νεαρής γυναίκας, για να τον ψάξουν όλοι μαζί

Μια ιστορία πάνω στην θεματική της αγάπης και της αμφίβολης επιτυχίας με αισθητική τηλεοπτικής ταινίας για το βράδυ του Σαββατοκύριακου Πλούσιο καστ γερασμένων κινηματογραφικών αστέρων , που η παρουσία τους δεν προσθέτει περισσότερο ενδιαφέρον στη παρακολούθηση της ταινίας ενός σκηνοθέτη με φθίνουσα καριέρα . Λάιτ οικογενειακό δράμα ενηλίκων, με την πάντοτε γοητευτική Ντάιαν Κίτον σε μια ασήμαντη ερμηνεία και ένα Κέβιν Κλάιν επιεικώς αδιάφορο πάνω σε ένα σεναριακό εύρημα και μια θεματική που δεν εξιτάρει ούτε στο ελάχιστο.

Special Forces (Forces spéciales)

του Στεφάν Ριμπογιάντ

Με τους Νταιάν Κρούγκερ, Ντζίμον Χούνσου, Μπενουά Μαζιμέλ, Ντενίς Μενοσέτ

Είτε από τα Αγγλικά είτε από τα Γαλλικά ο τίτλος μεταφράζεται απλά ως Ειδικές Δυνάμεις, αλλά οι Έλληνες διανομείς τον άφησαν αμετάφραστο άγνωστο γιατί. Το στόρι πάντως ανταποκρίνεται πλήρως στα όσα «θαυμαστά» επιτυγχάνουν «κατά της διεθνούς τρομοκρατίας» οι απανταχού επίλεκτες στρατιωτικές ομάδες

Keywords
Τυχαία Θέματα