ΕΝΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Με το σύνθημα «εφεδρεία σημαίνει απολύσεις», ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, θεωρώντας ότι το σχέδιο για εφεδρεία δεν αποτελεί απλώς σκέψη στο κυβερνητικό επιτελείο, αλλά δρομολογημένο σχέδιο.

 Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Με βάση αυτά που έχουν υπογράψει στο δεύτερο Μνημόνιο,

χωρίς εφεδρεία δεν βγαίνουν τα νούμερα, εκτός αν κάνει πίσω η τρόικα –κάτι που μάλλον αποκλείεται», είναι το συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλήξει στελέχη της Κουμουνδούρου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, εντολή για σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση έχει δώσει ο ίδιος ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επενδύοντας πολλά στο συγκεκριμένο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.
Στην αξιωματική αντιπολίτευση, άλλωστε, αποτελεί κοινή εκτίμηση ότι αυτή τη φορά, ακόμη κι αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει επιχειρήματα που παραπέμπουν σε «κοινωνικό αυτοματισμό» και θέσει ατζέντα τύπου «επισφαλείς ιδιωτικοί υπάλληλοι εναντίον μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων», οι πολίτες δε θα στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές. «Όλοι καταλαβαίνουν πια ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, θα έρθει και η σειρά τους. Πάει ο καιρός που μια κυβέρνηση στοχοποιούσε μία τους ταξιτζήδες, μία τους φορτηγατζήδες και μία τους εργαζομένους στη ΔΕΗ», σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βάρβαρο και απάνθρωπο μέτρο»

Εξάλλου, το στίγμα των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την εφεδρεία έδωσε χθες, με δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, που έκανε λόγο για «παράνομο, βάρβαρο, αντισυνταγματικό, αντεργατικό και απάνθρωπο» το σχέδιο της κυβέρνησης. Παράλληλα, ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για «μέτρο κοινωνικής γενοκτονίας» και χαρακτήρισε την εφεδρεία «προθάλαμο για την ανεργία». «Οι όποιες αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι «για τα μάτια του κόσμου», αφού η εργασιακή εφεδρεία ή εφαρμόζεται ή καταργείται και δεν υπάρχει καμία ενδιάμεση λύση», συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αγωνιστεί για να μην περάσει αυτό το ανθρωποκτόνο μέτρο και μόλις ανοίξει η Βουλή θα καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση της εργασιακής εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας».

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα