Στα δύο η ΔΗΜΑΡ λόγω… των «58»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Το πώς θα συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ στη συζήτηση για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και του «τρίτου πόλου» θα είναι ένα από τα βασικά διακυβεύματα της συνεδριακής διαδικασίας, αφού όλοι στην Αγίου Κωνσταντίνου γνωρίζουν ότι το 2ο Συνέδριο του κόμματος, που ξεκινά την Πέμπτη, θα είναι καθοριστικό για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ και την ύπαρξή της στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Φώτης Κουβέλης,

κατά πληροφορίες, αναμένεται να επιμείνει στη γραμμή «κανένας διάλογος με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου» και, ως εκ τούτου, «κανένας διάλογος και με τους 58», αφ’ ης στιγμής οι τελευταίοι… συνδιαλέγονται ανοιχτά με το «ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου».

Ηχηρό μήνυμα

Ωστόσο, στο παρά 5’ του Συνεδρίου, προβεβλημένα στελέχη του κόμματος επέλεξαν χθες να στείλουν ηχηρό μήνυμα στον Φώτη Κουβέλη για τη διαφωνία τους με τη συγκεκριμένη γραμμή. Έτσι, στο «Ακροπόλ» έδωσαν το «παρών» ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος. Ο τελευταίος δεν πήρε, βεβαίως, τον λόγο –ίσως εκ του ρόλου του, τον οποίο θα διατηρήσει τουλάχιστον ως το τέλος του Συνεδρίου- αλλά ο Γρηγόρης Ψαριανός εμφανίστηκε θετικά διακείμενος στην Πρωτοβουλία των «58». «Η πρωτοβουλία των 58 αντιμετωπίζεται ως κάτι θετικό για την συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να απευθυνόμαστε σε πολίτες και όχι σε πελάτες. Το εγχείρημα αφορά στην πλειοψηφία του λαού», τόνισε δίνοντας την αίσθηση σε όλους τους παρευρισκομένους ότι συστρατεύεται με τους «58» ανεξαρτήτως… αποφάσεων του Συνεδρίου. Μάλιστα, περιγράφοντας το διάλογο με το ΠΑΣΟΚ και την Πρωτοβουλία, ο κ. Ψαριανός επισήμανε πως «δεν πρόκειται για γάμο, ούτε για σύμφωνο συμβίωσης, αλλά για μία κοινή πορεία για μία σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα».
Εξάλλου, κατά πληροφορίες του matrix24.gr, στην εκδήλωση των «58» θα ήθελε να είναι παρών και ο γραμματέας του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης, αλλά το απέφυγε προκειμένου να μην φανεί ότι η Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης –ή, έστω, ενός γενικευμένου αντάρτικου- μία ανάσα πριν το καθοριστικό και κρίσιμο για την ενότητα της ΔΗΜΑΡ, συνέδριο του κόμματος…

Keywords
Τυχαία Θέματα