«Οι δήμοι να βρουν όσους χρειάζονται δωρεάν ρεύμα»

Όπως ανέφερε στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, «ο κάθε δήμος πρέπει να εντοπίσει μέσω των υπηρεσιών αλληλεγγύης τους συνανθρώπους μας που είναι καταγεγραμμένοι στους αντίστοιχους καταλόγους και δεν είχαν ρεύμα την 1η Νοεμβρίου». Αναφερόμενος στις κινήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος για δωρεάν ηλεκτροδότηση στα ευάλωτα νοικοκυριά, σημείωσε ότι «ζητούμε να δώσουν οι Δήμοι στις επιτροπές που συγκροτούνται τους ανθρώπους που πάνε στα κοινωνικά συσσίτια, τα δημοτικά παντοπωλεία και φαρμακεία

και δεν έχουν ρεύμα».

Βάσει των εκτιμήσεων του κ. Μανιάτη, κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να γίνει μέσα σε μία εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν επιθυμεί να πληρώσουν οι δήμοι το ρεύμα των ευάλωτων νοικοκυριών, αλλά να βοηθήσουν το υπουργείο να βρεθούν αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Ο κ. Μανιάτης επανέλαβε ότι τα νοικοκυριά των οποίων έχει κοπεί το ρεύμα ανέρχονται σε περίπου 10.000. Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι πριν 2,5 χρόνια η Ελλάδα εφήρμοσε πρώτη το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο σημειώνοντας ότι «η χώρα μας είναι το μοναδικό κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει μισό εκατομμύριο οικογένειες με κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα