ΠΡΟΣΩΠΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Υψηλόβαθμοι δικαστές,πρώην βουλευτής, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, τραπεζικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί επιχειρηματίες μέχρι και ιερείς διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή στην αποκαλούμενη υπόθεση της «μαφίας των πλειστηριασμών».

Η ποινική δίωξη αφορά περισσότερα από είκοσι άτομα και κατά περίπτωση οι κατηγορίες που τους αποδίδονται αφορούν βαριά κακουργήματα για: κατάχρηση εξουσίας, απάτη, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση,

εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σε τρεις από αυτούς μάλιστα -έναν αρχιμανδρίτη, έναν πρώην δικαστή που είναι πλέον δικηγόρος, και σε έναν δικηγόρο- έχει ήδη απαγορευτεί με εισαγγελική διάταξη η έξοδος από τη χώρα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαισούνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου έχει ήδη κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να τεθούν σε αργία και να βρεθούν εκτός δικαστικού σώματος οι τρεις επίορκοι δικαστέ,ς που περιλαμβάνονται στη λίστα των κατηγορουμένων. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, όπως είχε συμβεί παλαιότερα και με το «παραδικαστικό κύκλωμα» η διενέργεια της έρευνας θα ανατεθεί σε εφέτη- ειδικό ανακριτή. Έχει ήδη συγκληθεί μάλιστα η Ολομέλεια του Εφετείου για τις 31 Μαίου 2012.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 2 χρόνια, ύστερα από μηνύσεις τραπεζών και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών που πραγματοποίησε η ΕΥΠ οι οποίες ξεπερνούν τις 92.000. Η προκαταρκτική έρευνα διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο ο οποίος με το πέρας της έρευνας συνέταξε πολυσέλιδο πόρισμα το οποίο διαβίβασε στους προιστάμενους του αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ρούσο-Εμμανουήλ Παπαδάκη και Γιώργο Χατζίκο,οι οποίοι με τη σιερά τους άναψαν το πράσινο φως για την άσκηση των ποινικών διώξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του κυκλώματος φέρονται μεταξύ άλλων να συνέστησαν πάνω από 150 εικονικές εταιρείες για υποτιθέμενη αξιοποίηση ακινήτων, παραπλανώντας εκατοντάδες ιδιώτες και αποσπώντας τους σπίτια και οικόπεδα με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβούσαν σε πλειστηριασμούς τραπεζών για να γλιτώσουν τις κατασχέσεις τους.

Από τις συνομιλίες, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, αποκαλύφθηκε ο ρόλος των εμπλεκόμενων δικαστικών λειτουργών.

Keywords
Τυχαία Θέματα