«ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΟ» ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ – ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση των αυτοκτονιών κατά 22%, τη διετία 2009 – 2011 και 20% – 30% των ανθρώπων που εμφανίζουν κατάθλιψη παρατηρείται στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, της ανεργίας και της κατάθλιψης.


Αυτά τα ανησυχητικά και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, στοιχεία επισήμαναν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ειδικοί επιστήμονες, με αφορμή το 38ο Πανελλήνιο ετήσιο Ιατρικό Συνέδριο που θα γίνει στην Αθήνα (16- 19 Μαΐου).

Επίσης όπως τονίζει ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου

«Αττικόν», Ελευθέριος Λύκουρας, από τη βαριά αυτή ατμόσφαιρα δεν μένουν ανεπηρέαστα τα παιδιά, ακόμη κι αυτά που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι νοσηλείες των παιδιών έχουν αυξηθεί την τελευταία διετία κατά 10% – 15%. Τα περισσότερα παιδιά προσέρχονται στα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων με έντονες κεφαλαλγίες, κοιλιακά άλγη και πόνους στα άκρα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις περισσότερες περιπτώσεις ο παράγοντας είναι ψυχογενής.

Ένα άλλο φαινόμενο που καταγράφεται είναι η εξάπλωση των εξαρτήσεων. Οι ειδικοί επιστήμονες αναμένουν επιδείνωση του σοβαρού αυτού προβλήματος και όπως είπε η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Μένη Μαλλιώρη, είναι και αυτό άμεσα συνδεδεμένο με την οικονομική κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα