ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ

Δεν αποκλείεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης για μια σειρά σκανδάλων που σημειώθηκαν κατά τη θητεία του, ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Πρόκειται για οικονομικά σκάνδαλα που είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια της περασμένης πενταετίας, χρονική περίοδο κατά την οποία ο Σαρκοζί  έχαιρε νομικής ασυλίας.

Σύμφωνα με το  γαλλικό Σύνταγμα

ένας πρόεδρος δεν μπορεί να κληθεί να καταθέσει, ή να διαταχθεί έρευνα εναντίον του προτού κλείσει ένας μήνας μετά την αποχώρησή του από την εξουσία–προνόμιο το οποίο λήγει στα μέσα Ιουνίου για τον Σαρκοζί.

«Οι διαδικασίες ξεκινούν μόλις εκπνεύσει το χρονοδιάγραμμα χάριτος του ενός μηνός μετά το πέρας της θητείας» του προέδρου, είπε ο Ματιέ Μποντουέλ, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Γαλλίας.

Μεταξύ των υποθέσεων τις οποίες ερευνούν δικαστικοί αφορούν τις μίζες που φέρονται να δόθηκαν για την πώληση ενός υποβρυχίου στο Πακιστάν, αλλά και οι αδιευκρίνιστες σχέσεις του Σαρκοζί, του κόμματός του και της πλουσιότερης γυναίκας στη Γαλλία, της Λιλιάν Μπετανκούρ, ιδιοκτήτριας της εταιρείας L’Oreal.

Οι εμπλοκές του ονόματος του Σαρκοζί σε σκάνδαλα βάρυνε την υποψηφιότητά του και συνέβαλαν στην ήττα του και στην απώλεια του προεδρικού θώκου στον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα