ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΡΟΛΑ

07:55 3/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Σε έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της προχωρεί σήμερα το πρωί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Βασικό θέμα οι νέες περικοπές στους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους και η λήψη απόφασης για σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου. Μετά το νέο κούρεμα στις επιχορηγήσεις των δήμων προκύπτουν σημαντικά προβλήματα στις κοινωνικές δομές. Οι δήμαρχοι προειδοποιούν ότι με τις νέες περικοπές οι κοινωνικές δομές όπως οι Παιδικοί Σταθμοί, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ,

το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΔΑΠ, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα Κέντρα Αλληλεγγύης για την ενίσχυση φτωχών, αστέγων, η παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων αναγκαστικά θα κλείσουν και κατ’ επέκταση θα λείψουν από τους συμπολίτες μας. Σε ανακοίνωση του προέδρου της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη επισημαίνεται ότι «με την απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά 29%, επιβεβαιώνεται με τον πλέον δραματικό τρόπο αυτό για το οποίο είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει δηλαδή, την κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και κατ’ επέκταση του κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και την αδυναμία πληρωμής μισθών και υποχρεώσεων προς τρίτους»

Η ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας του Δ.Σ. της αναμένεται να αποφασίσει τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου με θέμα τα οικονομικά. Παράλληλα γνωστοποιεί την πρόθεσή της να συνεχίσει τις επαφές της με τα κόμματα, επιδιώκοντας συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Η ΚΕΔΕ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αρνητικές εξελίξεις θα προχωρήσει σε ενημέρωση της κοινής γνώμης για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε Περιφερειακές συσκέψεις στις 13 ΠΕΔ.

Προς την ίδια κατεύθυνση είναι και η ανακοίνωση της μεγαλύτερης περιφερειακής ένωσης δήμων, της ΠΕΔ Αττικής. «Δεν θα παρακολουθήσουμε απαθείς τη διάλυση της Αυτοδιοίκησης» δηλώνει ο πρόεδρος της Ν. Σαράντης ο οποίος τονίζει ότι η μείωση των ΚΑΠ του Αυγούστου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους Δήμους σε αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας τους και ότι η κρατική χρηματοδότηση των Δήμων κινείται πλέον σε επίπεδα κατώτερα των ανελαστικών δαπανών και σε πολλές περιπτώσεις απειλείται άμεσα ακόμη και η μισθοδοσία των εργαζόμενων.

Keywords
Τυχαία Θέματα