«ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ» ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΑ 11,5 ΔΙΣ.

07:55 3/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους φέρονται να είναι ορισμένοι βουλευτές, αλλά και στελέχη της ΔΗΜΑΡ, καθώς όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση Σαμαρά δε θα αποφύγει οριζόντιες περικοπές. Στάση αναμονής με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά από Βουδούρη-Μιχελογιαννάκη.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική

Ομάδα του κόμματός του, υπερασπίστηκε την επιλογή των τριών αρχηγών να λάβουν τώρα τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και να μη ρισκάρουν ρήξη με την τρόικα και τους εταίρους της χώρας. «Άρνηση των μέτρων σημαίνει άρνηση της δυνατότητας επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής και γενικότερα της διαπραγμάτευσης των επαχθών όρων του Μνημονίου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης, που εγγυήθηκε στους βουλευτές του πως «δε θα αφήσουμε να μειωθούν οι αποδοχές της μισθωτής εργασίας, να κοπούν οι συντάξεις των αγροτών, να περικοπούν τα δώρα που προστίθενται στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ήρθε αντιμέτωπος, σύμφωνα με πληροφορίες, με έντονες επιφυλάξεις ορισμένων βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι έχουν σοβαρές ενστάσεις να στηρίξουν και να ψηφίσουν οριζόντια μέτρα, σαν αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ως ρεπορτάζ από το υπουργείο Οικονομικών.

Ενστάσεις για τα μέτρα, αλλά και τη γενικότερη πορεία της ΔΗΜΑΡ μέσα στην κυβέρνηση εκφράζει ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος στη Βουλή, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και τηρεί στάση αναμονής, ώσπου να δει τα συγκεκριμένα μέτρα.

Παράλληλα, έντονες αντιρρήσεις με την πορεία που έχει χαράξει ο Φώτης Κουβέλης έχει και ο έτερος βουλευτής, Οδυσσέας Βουδούρης. Μάλιστα, χθες, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, ο Οδ. Βουδούρης δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του και επανέλαβε την άποψή του ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη δε θα έπρεπε να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά. «Μάλλον δικαιώνομαι που ήμουν αντίθετος στη στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά», επισήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας ότι  «εάν η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αθετήσει την προγραμματική συμφωνία, προφανώς, θα υπάρξει μια συζήτηση».

«Την προσωπική μου άποψη την έχω εκφράσει, προφανώς, δεν μπορούμε να στηρίξουμε μέτρα τα οποία αντιβαίνουν ενάμιση μήνα μετά από τη συμφωνία στην ουσία της προγραμματικής συμφωνίας», συνέχισε ο Οδυσσέας Βουδούρης, ιχνογραφώντας την πρόθεση του να καταψηφίσει οριζόντιες περικοπές και άλλα μέτρα που θα αντιβαίνουν την προγραμματική συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα