ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ

07:40 3/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Πανελλήνια τύφλωση.

Στη γη όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα και κοκκινίζει η σταφυλή…δεν θα σωθούμε παρά μόνον αν βγάλουμε τις παρωπίδες και παραδεχθούμε την αλήθεια που κρύβει ο στίχος του Άγγελου Βλάχου. Αν μάθουμε στην Ελλάδα του 2012 να ξεχωρίζουμε επιτέλους τα σημαντικά από τα φαιδρά.

Την περασμένη εβδομάδα η είδηση της «πανελλήνιας τύφλωσής μας» έπεσε στα ψιλά, διότι όλοι, υποκριτές και μη, ασχολούνταν με τα κουνούπια του Νείλου και την αφέλεια ενός 23χρονου κοριτσόπουλου.

Η είδηση περί υπάρξεως βιομηχανίας

τυφλών που για χρόνια έχει ταΐσει οικογένειες με επιδόματα τα οποία δεν δικαιούνταν κι ενδεχομένως στερούσαν από άλλους πραγματικά απόρους συμπολίτες τους, δεν αγγίζει τον νεοέλληνα; Αλήθεια τι θα συμβεί αν η πολιτική ηγεσία σταθεί στο ύψος της ως οφείλει και ζητήσει επιτακτικώς πίσω τα χρήματα που οι «μαϊμούδες τυφλοί» ελάμβαναν τόσα χρόνια;

Το 60% των δηλωμένων τυφλών στη Χίο απεδείχθη ότι έβλεπαν μια χαρά. Στην Πιερία οι δικαιούχοι επιδόματος ήταν 590, αλλά προσήλθαν να απογραφούν μόλις 270, γεγονός που μαρτυρεί ότι οι υπόλοιποι, ώ του θαύματος, βρήκαν το φως το αληθινό… Από αυτούς μαθαίνουμε ότι 55 ανεκδιήγητοι κι ανάλγητοι, χωρίς ιερό και όσιο, είχαν και άδεια οδήγησης… Όλους αυτούς τους πλήρωνε το δημόσιο, το κράτος, δηλαδή οι φορολογούμενοι.

Είμαστε απίθανοι… Αρκετοί από αυτούς που θα χάσουν τα «κεκτημένα» χρόνων, τα οποία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους θα έχουν δημιουργήσει εθιμικό δικαίωμα πλέον, θα αντιδράσουν, θα μετατραπούν εν μία νυκτί σε αγανακτισμένους κι οργισμένους πολίτες οι οποίοι θα ασχημονούν κατά της τρόικας, της ξένης κατοχής, των επικυριάρχων, της Βουλής που τους ρουφούν το μεδούλι, τα στερούν όσα δικαιούνται. Αφήνω δε ότι θα συνενωθούν με όσους αντιδραστικούς επειδή χάνουν τα εργατικά… δικαιώματά τους, για τα οποία έχουν δώσει αγώνες χρόνια τώρα.

Όλα αυτά τα αδιανόητα, τα οποία βρήκαν πρόσφορο έδαφος τις περασμένες δεκαετίες, σφυρηλάτησαν χαρακτήρες και νοοτροπίες που δεν μεταβάλλονται αυτομάτως. Χρειάζεται αφοσιωμένη δουλειά θάρρος και τόλμη από την κυβέρνηση ώστε η κοινωνία να ορθοποδήσει ξανά, θυμίζοντας κι επιβάλλοντας στους νεοέλληνες να είναι πρώτα επιμελείς στις υποχρεώσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα