ΠΑΕΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΠΑΡΙΣΙ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΟΥ

07:40 3/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Για τις 24 και 25 Αυγούστου κλειδώνουν, όπως όλα δείχνουν, οι συναντήσεις του Αντ. Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. Πλήρες πακέτο μέτρων, μέχρι τότε, θέλει ο πρωθυπουργός.

Από το Βερολίνο στις 24 Αυγούστου και το Παρίσι, την επομένη, ξεκινά ο κύκλος συναντήσεων του Αντ. Σαμαρά

με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Στόχος του Πρωθυπουργού η δημιουργία του κατάλληλου κλίματος ώστε το ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, όταν τεθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, να έχει πιθανότητες αποδοχής.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τους δύο δηλαδή βασικούς παίκτες σε επίπεδο ευρωζώνης, από τη στάση των οποίων, εν πολλοίς, θα κριθεί και η τύχη του ελληνικού αιτήματος.

Ο Αντ. Σαμαράς επιθυμεί να προσέλθει στα δύο αυτά ραντεβού έχοντας διαπραγματευτικά χαρτιά στα χέρια του. Και αυτά, στη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, δεν είναι άλλα παρά η επιβεβαίωση της ελληνικής αποφασιστικότητας για μείωση των δαπανών και προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Για το λόγο αυτό, θέλει μέχρι τότε να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση με την τρόικα για το νέο μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα ύψους 11,6 δισ ευρώ και να προεξοφλείται η θετική έκθεση των «τροϊκανών» για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του δανείου. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα επιθυμούσε να υπάρχει έστω και ένα πρώτο δείγμα ιδιωτικοποιήσεων ή έστω σαφές στίγμα επιτάχυνσης τους, ζήτημα που αναμένεται να απασχολήσει τη μία εκ των δύο ακόμη συναντήσεων που θα έχουν με τον Πρωθυπουργό οι Ευαγ. Βενιζέλος και Φωτ. Κουβέλης.

Χθες το απόγευμα, ο Αντ. Σαμαράς είχε νέα συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να πληροφορηθεί τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά και να συνδράμει στην αποτροπή ενδοκυβερνητικών εκρήξεων καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου δέχονται ισχυρή πίεση από τους κ.κ. Σταϊκούρα και Στουρνάρα προκειμένου να προχωρήσουν σε νέες περικοπές, προκειμένου να διασωθούν από το… μαχαίρι οι συντάξεις του ΟΓΑ αλλά και οι χαμηλές συντάξεις που χορηγούν τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα