Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ… ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Κρίσιμες θεωρούνται οι σημερινές συναντήσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους των εργοδοτών. Κεντρικό θέμα των συναντήσεων είναι ο τρόπος διαμόρφωσης των κατώτατων μισθών. Αύριο, η συνάντηση με ΓΣΕΕ που ζήτησε  την υπογραφή νέας Σύμβασης.

Την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, στα γραφεία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση, ζήτησε χθες, με επιστολή της  προς τους προέδρους των ΣΕΒ,

ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΕ.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρά τα πολλαπλά «χτυπήματα» που δέχεται στο υπουργείου, λόγω της παραίτησης Νικολόπουλου αλλά και εξαιτίας των πιέσεων της Τρόικας, ανοίγει σήμερα τον σύντομο κύκλο διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών φορέων και τη ΓΣΕΕ, ώστε όταν ξαναέρθουν στην Ελλάδα οι δανειστές, να έχει απτά αποτελέσματα για το θέμα των κατώτατων μισθών, που καίει…

Ο διάλογος για τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό, ξεκίνησε.

Στην επιστολή προς τους προέδρους των ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ που απέστειλε η ΓΣΕΕ, ζητά να υπάρξει διάλογος εργαζομένων-εργοδοτών, ώστε να επικαιροποιηθεί και να αποτελέσει αντικείμενο Εθνικής Σύμβασης η από 3/2/2012 συμφωνία των κοινωνικών φορέων.

Στόχος της Συνομοσπονδίας είναι η επιδιωκόμενη Σύμβαση να υπογραφεί στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας υπό την αιγίδα του, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια αμφισβητήσεων.

Η ΓΣΕΕ στην επιστολή της προς τους εργοδοτικούς φορείς τονίζει ότι είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί η θεσμική ισχύς και το περιεχόμενο της ΕΓΣΣΕ, να επαναθεμελιωθούν σε σταθερές βάσεις οι πυλώνες του συλλογικού δικαίου και να στηριχθούν οι δράσεις οι οποίες χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εισφορές εργοδοτών-εργαζομένων (OEK, OEE).

Keywords
Τυχαία Θέματα