ΝΕΟΣ «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΟΙΕΛΕ-ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ

18:55 7/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες για το σχηματισμό νέα κυβέρνησης, μια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Μπαμπινιώτη ανάβει φωτιές.

Συγκεκριμένα, δύο μόλις ημέρες πριν τις

εκλογές, στις 4 Μαΐου, ο υπουργός Παιδείας έκανε δεκτή την υπ’ αριθμ. 214/2012 γνωμοδότηση του Γ΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που κοινοποιήθηκε στο Γραφείο του Υπουργού Παιδείας με το υπ’ αριθμ. 1232/03.05.2012 έγγραφο.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, η γνωμοδότηση περιλαμβάνει ομόφωνη απόφαση του Γ΄ Τμήματος του Ν.Σ.Κ. και αφορά σε μισθολογικά και βαθμολογικά θέματα ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε σχέση πάντα με το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο των εκπαιδευτικών (N. 4024/27.10.2011). «Η γνωμοδότηση ζητήθηκε κατόπιν επανειλημμένων αιτημάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να αντιμετωπιστούν θέματα τα οποία εδώ και καιρό εκκρεμούσαν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.», τονίζει το υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη γνωμοδότηση, που μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας, αναφέρονται -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Το Γ΄ Τμήμα ΝΣΚ ομόφωνα γνωμοδοτεί ότι εφόσον οι νόμιμες αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ακολουθούν αναγκαστικά αυτές των δημοσίων εκπαιδευτικών, όπως αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με  τις εκάστοτε ισχύουσες, για τους τελευταίους,  οικείες  διατάξεις, θα έπρεπε να εφαρμοστούν ευθέως και ως προς τους πρώτους (ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς), αφότου ίσχυσαν οι διατάξεις  των Ν 3833/10, 3986/11, 4002/11 και 4024/11, στις οποίες αφορά το υπό κρίση ερώτημα, στο μέτρο που αυτές εφαρμόστηκαν ή και εφαρμόζονται στους δημόσιους εκπαιδευτικούς ήτοι κι εκείνες περί βαθμολογικής  και μισθολογικής κατάταξης και εξέλιξης των εκπαιδευτικών α΄βάθμιας και β΄βάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, λόγω ρητής παραπομπής σε αυτές των κρίσιμων διατάξεων  των άρθρων 34 παρ 1 και 36 παρ 1 του Ν 682/77».

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), κάνει λόγο για σκάνδαλο τύπου Βατοπεδίου στον χώρο της εκπαίδευσης.

«Σήμερα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης επιχειρήθηκε να στηθεί ένα νέο «Βατοπέδι», ένα σκάνδαλο ύψους εκατομμυρίων ευρώ με αποδέκτες τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων και θύματα τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς», σημειώνει η ΟΙΕΛΕ.

Προειδοποιεί δε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των υπεύθυνων του σκανδάλου αυτού που μπορεί, λόγω της έκτασής του και των μεγάλων χρηματικών ποσών που εμπλέκονται να χαρακτηριστεί ως το «Βατοπέδι της εκπαίδευσης».

Να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπά κόντρα μεταξύ του Γιώργου Μπαμπινώτη και της ΟΙΕΛΕ. Στα τέλη Μαρτίου είχε ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων για κατάθεση της τροπολογίας που αφορούσε τις απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία. Τελικώς, η τροπολογία απεσύρθη και το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε διάλογο μεταξύ ιδιωτικών εκπαιδευτικών και των ιδιοκτητ

Keywords
Τυχαία Θέματα