ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΟ ΥΠΕΞ

18:15 7/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Πολλά ζητήματα εθνικής σημασίας βρίσκονται σε εξέλιξη και γι αυτό έγινε σήμερα σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον υπουργό Σταύρο Δήμα.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Σύσκεψη έγινε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα ανοικτά διεθνή θέματα που αφορούν την Αθήνα. Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας

εξέτασε όλα τα ανοικτά ζητήματα με τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου, εν όψει σημαντικών συναντήσεων επί των εθνικών θεμάτων που επίκεινται. Όπως έλεγε διπλωμάτης, η Έλλάδα μπορεί να ομφαλοσκοπεί με τα δικά της εσωτερικά προβλήματα, όμως τα διεθνή και εθνικά θέματα τρέχουν και θα τα βρούμε μπροστά μας.

Έτσι λοιπόν εξετάσθηκε επισταμένως το Σκοπιανό και κάθε πιθανότητα που θα μπορούσε να τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο στα τέλη του μήνα. Επίσης αναλύθηκε το πρόβλημα της Συρίας και οι εξελίξεις στην αραβική χώρα, μετά την επιβολή του σχεδίου Ανάν και την αποστολή των παρατηρητών του ΟΗΕ. Η ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό λειτουργεί κανονικά και η πρέσβυς κ. Αθανασίου συνεχίζει κανονικά την εργασία της στη συριακή πρωτεύουσα.

Επίσης ο κ. Δήμας προτίθεται να πραγματοποιήσει σύντομα σύσκεψη με τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Μανιάτη ώστε να αναλυθεί η κατάσταση στο Ιράν και τα θέματα που ανακύπτουν μετά το οικονομικό εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκαν και τα ελληνοτουρκικά μετά την απόφαση της Άγκυρας να προκηρύξει έρευνες και σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και τα διαβήματα που έγιναν από ελληνικής πλευράς αρχικά προς το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών στην Άγκυρα και προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα