ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ ΘΕΛΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

18:15 7/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Τη δική του πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα μετέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η ΔΗΜΑΡ, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, και την οποία θα στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο

πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά απέρριψε την πρόταση Σαμαρά, σημειώνοντας ότι ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του επειδή είχε συνταγματική υποχρέωση. «Δεν μου είπε τίποτα διαφορετικό από όσα δήλωσε δημοσίως εχθές», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όσον αφορά στην πρότασή του, την οποία και παρουσίασε στον πρόεδρο της ΝΔ, ανέφερε ότι πρόκειται για μία κυβέρνηση, στην οποία θα μετέχουν όλες οι δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αναφέροντας συγκεκριμένα τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως σημείωσε, το ΠΑΣΟΚ δεν θέτει ως όρο τη συμμετοχή στελεχών του στην κυβέρνηση  αυτή, για την οποία πρότεινε τον ορισμό στη θέση του πρωθυπουργού, προσώπου ευρείας αποδοχής, που θα ηχεί τη νέα τάση της προσπάθειας επαναδιαπραγμάτευσης και επαναπροσδιορισμού.

Χαρακτήρισε δε καταλύτη την ύπαρξη μίνιμουμ προγραμματικής συμφωνίας, που είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Τέλος, αναφέρθηκε και στους στόχους της νέας κυβέρνησης, που τόνισε ότι θα είναι η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2015, χωρίς νέους φόρους, με ενίσχυση της ρευστότητας, να ξεμπλοκάρουν οι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις και να ληφθούν μέτρα κοινωνικής προστασίας.

Την πρόταση αυτή θα παρουσιάσει, όπως ανέφερε και στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Αυτή την πρόταση θα παρουσιάσω κ στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς

Keywords
Τυχαία Θέματα