Μια φορά Πρόεδρος της Βουλής, για πάντα προνομιούχος

Παρόλη την οικονομική κρίση το Ελληνικό κράτος συνεχίζει να προσφέρει χρυσές παροχές σε όλους τους πολιτικούς που έχουν διατελέσει Πρόεδροι της Βουλής, όπως πολυτελή αυτοκίνητα εφ’ όρου ζωής, υπαλληλικό προσωπικό, γραφεία μέσα στο κτήριο της βουλής και δεκάδες έξτρα χρηματικά προνόμια.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, όσοι αποχωρούν από την Προεδρία παίρνουν ως «συμβολικό δώρο» ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Ακόμα, οι πρώην Πρόεδροι έχουν το δικαίωμα να διατηρούν γραφείο μέσα στο κτίριο της Βουλής και να απασχολούν έως και έξι μετακλητούς υπαλλήλους, (βλέπε συγγενείς) οι οποίοι και διατηρούν το προνόμιο της εργασίας όσο… ζει ο πρώην Πρόεδρος.

Μερικά από αυτά τα «προνομιούχα ονόματα» είναι οι Απόστολος Κακλαμάνης, Βύρων Πολύδωρας (ο οποίος διατέλεσε Πρόεδρος για μία μόνο ημέρα), ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Δημήτρης Σιούφας και η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη. Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι το κόστος των προνομίων των πρώην Προέδρων μπορεί και να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ ετησίως, ανά άτομο, χωρίς να υπολογίζονται στο ποσό αυτό τα έξοδα για τη λειτουργία του γραφείου τους.

Την ίδια στιγμή που οι πρώην Πρόεδροι προσλαμβάνουν συγγενείς τους για «βοήθεια», 14 στενογράφοι που που έχουν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ από το 2010 δεν έχουν ακόμα προσληυθεί προφανώς λόγω… ονόματοος.

Keywords
Τυχαία Θέματα