Εργολαβία λάσπης ή 40 εκατ. δολάρια από την λίστα Λαγκάρντ;

«Με οργή και αγανάκτηση διαψεύδω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα απίστευτα ψεύδη και τις κακοήθειες κυριακάτικης εφημερίδας ότι δήθεν πέρασαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμό τάχα της συζύγου μου» σημειώνει ο πρώην υπουργός, ο οποίος κάνει λόγο για «λάσπη και χυδαιότητα» εναντίον του και σε βάρος της συζύγου του, και προειδοποιεί ότι θα απαντήσει στους συκοφάντες χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του.

Ο λόγος για την τόσο οξεία ανακοίνωσή του, αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας το «Πρώτο Θέμα», στο οποίο αναφέρεται πως από την λίστα Φαλτιάνι ή αλλιώς Λαγκάρντ,

προκύπτει ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, διατηρούσε λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα HSBC, που περιείχε 1,5 εκατ. ευρώ.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι έχουν επιβεβαιωθεί τα ονόματα και των δυο από το ΣΔΟΕ και «σύντομα θα κληθούν να αιτιολογήσουν την κίνηση αυτών των ποσών». Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, ότι τα μεγαλύτερα ποσά, σύμφωνα με τις έρευνες του ΣΔΟΕ, έχουν προέλθει από αμερικανικές τράπεζες, από τις οποίες έχει ζητηθεί δικαστική συνδρομή». Στην εφημερίδα επισημαίνεται επίσης ότι «οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έχουν επικεντρωθεί στα ονόματα της Σταυρούλας Κουράκου και του κουμπάρου Γιώργου Κανδαλέπα» και υπογραμμίζεται ότι «από τους δυο λογαριασμούς έχουν διακινηθεί ποσά που φθάνουν ή και υπερβαίνουν τα 40 εκατ. δολάρια!». Ίχνη χρημάτων έχουν βρεθεί δε ακόμα και σε τράπεζες της Σιγκαπούρης!

Ο Γιώργος Κανδαλέπας, ο οποίος υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών τη δεκαετία του 1990 ενώ έχει βαφτίσει και τον γιο του κ. Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, σύντομα αναμένεται να κληθούν για εξηγήσεις από τον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπονή, όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα