«Καθαρό όχι» από την Μέρκελ για νέο ελληνικό κούρεμα

«Λέω ένα καθαρό όχι. Τυχόν κούρεμα θα προκαλούσε σημαντικές αβεβαιότητες στους επενδυτές παγκοσμίως», επαναλαμβάνει η Α. Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung και τονίζει: «Δεν πρόκειται να εξασθενήσω το κίνητρο που έχει η Ελλάδα για να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με το να αναφερθώ στα αποτελέσματα ενός προγράμματος

που ισχύει για ένα ακόμη χρόνο».

Η Γερμανίδα καγκελάριος αποκρούει τις κατηγορίες ότι δεν λέει την αλήθεια στον προεκλογικό αγώνα για το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου λέγοντας: «Κατά την έγκριση πέρυσι του τρέχοντας προγράμματος για την Ελλάδα, η Βουλή ενημερώθηκε ότι με την λήξη του τέλος του 2014, θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο χρειάζονται επιπλέον μέτρα, στενά περιορισμένα. Ακόμη και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και οι Πράσινοι συναίνεσαν τότε εν γνώσει τους γι αυτόν τον επανέλεγχο».

Η Άγκελα Μέρκελ αναφερόμενη στον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος την κατηγορεί ότι ψεύδεται στον γερμανικό λαό, είπε: «Ο προκάτοχός μου θα πρέπει να κάνει σκέψεις για τη δική του συμβολή, όπως για παράδειγμα ότι παρά τις αντίθετες προειδοποιήσεις δέχθηκε την Ελλάδα στην ευρωζώνη ή ότι επί της καγκελαρίας του η Γερμανία κατήγγειλε το σύμφωνο σταθερότητας, ένα κεφαλαιώδες λάθος, που προκάλεσε μεγάλη ζημιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα