Αλλαγή πρωθυπουργού συζητά ακόμη η ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Πρόκειται για μια ιδέα η οποία αναπτύχθηκε στη ΔΗΜΑΡ τις ημέρες της κρίσης με την ΕΡΤ, όταν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι τα έπαιζαν όλα για όλα, η ενότητα της κυβέρνησης κρεμόταν από μία κλωστή και η χώρα φλέρταρε με τις πρόωρες κάλπες.
Μπορεί η κρίση να ξεπεράστηκε για την κυβέρνηση Σαμαρά, ωστόσο οδήγησε στην αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη από το σχήμα.

Πλέον, οι δύο άνδρες σχεδόν δεν μιλιούνται, ενώ οι καταγγελίες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ ότι ο πρωθυπουργός επί σκοπώ επιχείρησε να σύρει την χώρα σε εκλογές έχουν ενοχλήσει τον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου. Εξ ου και κατηγόρησε τον Φώτη Κουβέλη, μιλώντας στα ΝΕΑ, ότι «αδικεί τον εαυτό του, γιατί ξέρει ότι αυτά που λέει δεν ισχύουν».
Σε κάθε περίπτωση, στη γραμμή για αλλαγή πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή, αν ενσκήψει νέα σοβαρή πολιτική κρίση, κινούνται πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός το έχει πει δημόσια, ενώ μόλις πριν δύο εβδομάδες το επανέλαβε, μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Άλλωστε, με τις δημοσκοπήσεις να έχουν αρχίσει να εμφανίζουν τη ΔΗΜΑΡ εκτός Βουλής, είναι απολύτως εύλογο να ξορκίζει τις εκλογές η Αγίου Κωνσταντίνου. Συν τοις άλλοις, στελέχη της ΔΗΜΑΡ σημειώνουν πως «αν γίνουν εκλογές, θα ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και θα γεμίσει η Βουλή ναζί. Αυτό δεν το θέλουμε», λένε, για να προσθέσουν πως «η επόμενη Βουλή θα είναι σίγουρα χειρότερη από τη σημερινή. Οπότε, για να μην κλαίμε μετά, θα πρέπει να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες αυτής της Βουλής», προσθέτουν.
Όπως και να ‘χει, η ιδέα αλλαγής πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή (δηλαδή μια επανάληψη του έργου Παπαδήμου) παραμένει σενάριο. Άλλωστε, κάτι τέτοιο προϋποθέτει όχι μόνο σοβαρή εσωκομματική κρίση, αλλά και οξύτατη αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά από το ίδιο του το κόμμα -κάτι που ως τώρα, δεν προκύπτει από πουθενά.
Όμως, στην επόμενη κρίση, η ΔΗΜΑΡ θα έχει έτοιμη πρόταση και θα την (ξανα)βγάλει από τη φαρέτρα της…

Keywords
Τυχαία Θέματα