Απολύσεις στην ΕΑΣ, εκκαθάριση στην ΕΛΒΟ, πωλητήριο στη ΛΑΡΚΟ

Βάσει του επικρατέστερου σεναρίου, εξετάζεται να προχωρήσουν σε απολύσεις για τους 500 από τους 850 συνολικά εργαζόμενους της ΕΑΣ και εκκαθάριση εν λειτουργία για την ΕΛΒΟ, χωρίς απολύσεις. Σε ότι αφορά στην ΛΑΡΚΟ, στόχος είναι να πωληθεί ενιαία, παρ’ ότι η Τρόικα

πιέζει για τμηματική πώληση.

Το μέλλον των δύο αμυντικών εταιρειών τέθηκε χθες, επί τάπητος σε συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών, όμως δεν ελήφθησαν οριστικές αποφάσεις. Άλλωστε, όποιες αποφάσεις θα τελούν υπό την έγκριση της Τρόικας, που έρχεται στα μέσα του επόμενου μήνα.
Για την εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, εξετάζεται η λύση της κατάργησης του πολιτικού τμήματος της επιχείρησης με κλείσιμο των εργοστασίων. Όσο για το στρατιωτικό τμήμα, αυτό θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του κράτους. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ είναι εδώ και 8 μήνες απλήρωτοι και πλέον βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Εκτιμάται από τους συνολικά 850 εργαζόμενους, θα απολυθούν οι 500.

Στην ΕΛΒΟ εργάζονται 350 άτομα και βάσει του επικρατέστερου σεναρίου θα μπει εκκαθαριστής, ώστε να αρχίσει τη διαγραφή χρεών και την πώληση περιουσιακών στοιχείων, χωρίς απολύσεις. Εάν πάντως γίνουν απολύσεις, οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι θα χάσουν τις αποζημιώσεις τους, αφού ο νόμος για τις επιχειρήσεις που μπαίνουν σε εκκαθάριση δεν προβλέπει αποζημίωση.

Αναφορικά με την ΛΑΡΚΟ, η κυβέρνηση επιμένει πως θα κάνει τα πάντα ώστε να πείσει την Τρόικα ότι μπορεί και πρέπει να πουλήσει ενιαία την εταιρεία, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Βασικό πρόσκομμα είναι οι κρατικές ενισχύσεις που σύμφωνα με την Κομισιόν έχει λάβει η εταιρεία και που πρέπει να επιστραφούν. ΣΕ περίπτωση που η Τρόικα απορρίψει τη λύση της ενιαίας πώλησης, εξετάζεται το σενάριο δύο παράλληλων διαγωνισμών πώλησης, με πιθανό έναν αγοραστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα