Και εγένετο τάση ΠΑΣΟΚογενών στον ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η πολιτική διακήρυξη της τάσης θα ξεκαθαρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, πως στόχος των μελών της θα είναι «όχι να εκφράζουν τις δικές τους απόψεις, αλλά να ενισχύσουν την άποψη και την επιρροή του κόμματος». Παράλληλα, στο κείμενο θα υπάρχουν αναφορές στον σοσιαλισμό, στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και στην «μετάλλαξη» του

σημερινού ΠΑΣΟΚ. Επί της ουσίας, η συγκεκριμένη τάση δεν εξυπηρετεί μόνο την ανάγκη των «ΠΑΣΟΚογενών» να αποκτήσουν συγκροτημένη εσωκομματική ομάδα, αλλά και τις φιλοδοξίες της ηγεσίας του κόμματος για άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κέντρο και τον μεσαίο χώρο. Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας δεν βλέπει με καχυποψία την πρωτοβουλία των «ΠΑΣΟΚογενών». Απόδειξη γι’ αυτό, μάλιστα, είναι η πρόθεση της Κουμουνδούρου να δώσει το «παρών» στην σοσιαλιστική τάση σε ανώτατο επίπεδο, με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα.

Παρουσίες με νόημα

Κατά πληροφορίες, τους στόχους, τις αρχές και τη διακήρυξη της νέας σοσιαλιστικής τάσης θα παρουσιάσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Γιάννης Μιχελογιαννάκης (που θα αναλάβει και το οργανωτικό κομμάτι), ενώ ο Αλέξης Μητρόπουλος αναμένεται να είναι ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας. Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των ιδρυτικών μελών της τάσης είναι πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Αντώνης Κοτσακάς και ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος, όπως και ο -επίσης προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ- βουλευτής Δημήτρης Τσουκαλάς.
Συν τοις άλλοις, τα ιδρυτικά στελέχη της τάσης έχουν προσκαλέσει και πολλούς συνδικαλιστές που ανήκαν για χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, αλλά έχουν αποστασιοποιηθεί από την Χαριλάου Τρικούπη λόγω… Μνημονίου. Όπως πληροφορείται το matrix24.gr, το «παρών» στη σημερινή εκδήλωση θα δώσουν ο Θέμης Μπαλασόπουλος της ΠΟΕ ΟΤΑ, ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, ο νυν πρόεδρος Οδυσσέας Ντριβαλάς, αλλά και ο επικεφαλής της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης. Εξάλλου, η νέα τάση αναμένεται να ρίξει το βάρος της στο συνδικαλιστικό χώρο, προκειμένου να «ξηλώσει» από το ΠΑΣΟΚ όσα στελέχη της ΠΑΣΚΕ τού έχουν απομείνει. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι συντονίστρια της τάσης θα είναι η Σταυρούλα Σαλουφάκου, πρώην κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα