ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΡΟΛΑ Ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

Η κρίση δημιουργεί προβλήματα ακόμα και στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Η πλειονότητα των δήμων του λεκανοπεδίου αδυνατεί να καταβάλει τις αναγκαίες εισφορές της στον Ενιαίο Σύνδεσμο με συνέπεια να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κατεβάσει ρολά ο ΧΥΤΑ Φυλής.

Στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας οι δήμοι θα έπρεπε να έχουν καταβάλλει εισφορές στον ΕΔΣΝΑ, που ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ. Ο Σύνδεσμος μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 12, έχει καταφέρει να εισπράξει μόλις

3 εκατ. ευρώ.

Ήδη ο πρόεδρος του Συνδέσμου και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ ο δήμος Φυλής πιέζει για να εισπράξει τα αντισταθμιστικά οφέλη. Εάν δεν υπάρξει κάποια πρόοδος στο θέμα είναι πιθανό ο χώρος ταφής να κλείσει.

Το πρόβλημα έχει επιπλέον προεκτάσεις καθώς τα σχετικά ποσά εισπράττονται μέσω της ΔΕΗ. Όπως είναι γνωστό το τελευταίο διάστημα η ΔΕΗ καθυστερεί σημαντικά να καταβάλει τα ανταποδοτικά τέλη στους δήμους. Οι δήμοι με τη σειρά τους αφού δεν εισπράττουν χρήματα δεν αποδίδουν τα ποσοστά των οφειλών τους ούτε και στον ΕΔΣΝΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα