«ΒΟΛΤΕΣ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Με… επισκέψεις στα υπουργεία ξεκίνησε την αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου η αξιωματική αντιπολίτευση να παρουσιάσει στον καθένα υπουργό τις θέσεις της επί του χαρτοφυλακίου του, αλλά και να προειδοποιήσει ότι θα τον παρακολουθεί στενά.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μερικά μόλις 24ωρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στις «ομάδες παρακολούθησης και

ελέγχου» του κυβερνητικού έργου, ξεκίνησαν τις περιοδείες σε υπουργεία και τις συναντήσεις με τις πολιτικές ηγεσίες τους.

Ήδη προχθές, η τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, μαζί με τις βουλευτίνες Όλγα Γεροβασίλη και Αφροδίτη Σταμπουλή (που μετέχουν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου) συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, αλλά και με τον αναπληρωτή του, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Εχθές, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον «τομεάρχη» Παιδείας και Πολιτισμού, Τάσο Κουράκη και τους επιφορτισμένους με τα θέματα πολιτισμού βουλευτές Νάντια Βαλαβάνη, Γιώργο Πάντζα και Πέτρο Τατσόπουλο, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα. Μάλιστα, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τη συγχώνευση των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, ενώ ζήτησαν να διασφαλιστούν οι δομές του πολιτισμού και οι οργανικές θέσεις των εργαζομένων. Παράλληλα, τάχθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ.

Παράλληλα, επίσης εχθές, ο Τάσος Κουράκης, μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην «ομάδα παρακολούθησης και ελέγχου» του υπουργείου Παιδείας (Θεανώ Φωτίου, Γιάννη Αμανατίδη, Τζένη Βαμβακά) συναντήθηκαν και με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Αρβανιτόπουλο να αποσύρει τον νόμο Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ, να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για τη χρηματοδότησή τους αλλά και να μην υπάρξει καμία ρύθμιση, που να συνδέει τη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με απολύσεις.

Συναντήσεων συνέχεια

Οι παραπάνω «επισκέψεις» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα υπουργεία είναι μόνο η αρχή, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης. Μάλιστα, σειρά θα πάρουν τα παραγωγικά υπουργεία, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα -εκτός απροόπτου- τα στελέχη και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχουν αναλάβει την Οικονομία και την Ανάπτυξη θα συναντηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς, Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη, όταν θα το επιτρέψει το βαρύ πρόγραμμα των τελευταίων. Οι συναντήσεις αυτές θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ θα παραστούν οι οικονομολόγοι-βουλευτές Γιώργος Σταθάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Παπαδημούλης, αλλά και ο οικονομικός «εγκέφαλος» της Κουμουνδούρου, Γιάννης Δραγασάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα