ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ 11,7 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών που θα έχει ως θέμα τον μακροχρόνιο προγραμματισμό για την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων. Στη σύσκεψη συμμετέχουν οκτώ υπουργοί και ένας υφυπουργός.

Σύμφωνα με το (επικαιροποιημένο) Μνημόνιο, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τομέα των δαπανών πρέπει να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση 11,7 δισ. ευρώ στο διάστημα 2013-2014. Οι όποιες παρεμβάσεις θα συμπεριληφθούν

στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για ισοδύναμα μέτρα που αναμένεται να προτείνει στην τρόικα, αν οι εκπρόσωποί της εμμείνουν στην 100% κάλυψη των αποκλίσεων του προϋπολογισμού.

Στη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ θα συμμετάσχουν οι εξής υπουργοί:

Γιάννης Στουρνάρας και Αναπληρωτής Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας (Οικονομικών), Ευριπίδης Στυλιανίδης (Εσωτερικών), Ανδρέας Λυκουρέτζος (Υγείας), Αντώνης Μανιτάκης (Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), Κωστής Χατζηδάκης (Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων), Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού), Αντώνης Ρουπακιώτης (Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), Πάνος Παναγιωτόπουλος (Εθνικής Άμυνας), όπως και ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Επίσης, ο Γιάννης Στουρνάρας, θα συναντηθεί σήμερα στις 16:30 στο υπουργείο Οικονομικών με τον Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν. Αργότερα, στις 18:00 ο Επίτροπος θα συναντηθεί και με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα