ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ, ΔΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης αναμένεται να περάσουν σήμερα την πόρτα του γραφείου των οικονομικών εισαγγελέων οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Και οι δύο έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους καθώς έχουν ήδη εξεταστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που ασχολείται με την ίδια υπόθεση. Ο μεν κ. Καπελέρης έχει υποστηρίξει ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου

του παρέδωσε δέκα ονόματα για να ελέγξει το προφίλ του, ενώ ο κ. Διώτης είχε θέσει ζήτημα νομιμότητας του επίμαχου αποδεικτικού μέσου.

Παρόλα αυτά οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι έχουν ήδη εξετάσει ως μάρτυρες τόσο τον Γ. Παπακωνσταντίνου, όσο και τον διάδοχό του και σημερινό πρόεδρο του του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, κατέληξαν ότι επί του παρόντος η … μπίλια της αναζήτησης των ποινικών ευθυνών θα σταματήσει στα μη πολιτικά πρόσωπα.

Οι εξηγήσεις που θα δώσουν όμως, οι δύο επικεφαλής σε συνδυασμό με το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που έχουν συγκεντρώσει οι εισαγγελικοί λειτουργοί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τους χειρισμούς στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ , θα αποτελέσουν τελικά την καθοριστική πυξίδα για τον προσανατολισμό της έρευνας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν οι ενδεχόμενες ευθύνες που αναζητούν περιορίζονται σε πράξεις ή παραλείψεις μη πολιτικών προσώπων ή αν θα πρέπει να αναζητηθούν και στους πολιτικούς τους προϊσταμένους. Γεγονός που αν τελικά διαπιστωθεί ισοδυναμεί με άμεση διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

Keywords
Τυχαία Θέματα