ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΔΡΟΣΙΑΣ

09:50 3/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού είναι η έντονη ηλιοφάνεια σε όλη την επικράτεια και οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι θα πνέουν με ένταση που θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ. Άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται αύριο.

Αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια αναμένεται για σήμερα Τρίτη σε όλη τη χώρα. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία,

Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 το απόγευμα νοτιοανατολικοί μέχρι 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ. Το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 32 και στα νοτια έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις:

Αττική

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 4/7:

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ορεινά. Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε άνοδο 1 με 2 βαθμούς κελσίου κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα