Η ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Αφού πρώτα κατέβει από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, η Ολυμπιακή Φλόγα θα μπει στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 19:00, για να αρχίσει η τελετή παράδοσης. Η Φλόγα αναχωρεί αύριο Παρασκευή (18/5) για το Λονδίνο. Διαβάστε για τους παριστάμενους, το πρόγραμμα και τον …Μπέκαμ.

Σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο στο Παναθηναϊκό Στάδιο, από τις 18:15 μπορούν όσοι θελήσουν να γράφουν τις ευχές τους σε 10.000 μπαλόνια και να τις μοιράζονται με τον υπόλοιπο κόσμο. Στις 18:45 θα κλείσουν οι πύλες του Καλλιμάρμαρου και στις 19:00 θα ξεκινήσει η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία θα καλυφθεί από

περισσότερους από 300 δημοσιογράφους.

Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (άρση βαρών) και ο Κινέζος Λι Νινγκ (γυμναστική), ο οποίος είχε ανάψει το βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου στη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, σε μια πράξη σύνδεσης της προηγούμενης με την επερχόμενη Ολυμπιακή διοργάνωση. Στην τελετή θα παραλάβει τη Φλόγα η Χριστίνα Γιαζιτζίδου (παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας), ο Βασίλης Τσολακίδης (παγκόσμιος πρωταθλητής ενόργανης γυμναστικής) και η Αλεξάνδρα Τσιάβου (παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας).

Όταν ολοκληρωθεί ο χορός ιερειών σε χορογραφία της Αρτέμιδας Ιγνατίου, η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο στην πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας, η οποία έχει υπάρξει πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ιππικό τρίαθλο (ιππασία) και σήμερα είναι πρόεδρος της ολυμπιακής επιτροπής της χώρας. Η πριγκίπισσα Άννα θα συνοδεύεται από πέντε παιδιά της χώρας της.

Θα ακολουθήσει μουσικό δρώμενο με τη συμμετοχή τυμπανιστών και παιδιών που θα ευχηθούν καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα που θα μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και με κύριο σύνθημα «Ελλάδα μπορείς». Τα παιδιά θα αφήσουν τα 10.000 μπαλόνια με τις ευχές των πολιτών στον ουρανό.

Παρών και ο Μπέκαμ

Υπερατλαντικό ταξίδι-αστραπή θα κάνει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ προκειμένου να βρεθεί στην τελετή παράδοσης, στο Καλλιμάρμαρο. Να πούμε ότι δημοφιλής Άγγλος ποδοσφαιριστής δεν θα βρίσκεται ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους, όταν το αεροπλάνο της British Airways πατήσει σε βρετανικό έδαφος. Πρώτος λαμπαδηδρόμος εκεί θα είναι ο τρις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, ιστιοπλόος Μπεν Έινσλι. Ο Μπέκαμ λογικά θα αγωνιστεί στο Λονδίνο ως μέλος της ολυμπιακής ομάδας ποδοσφαίρου, ενώ ακούγεται ότι θα είναι ένας από τους τελευταίους λαμπαδηδρόμους, όταν η Φλόγα θα φτάσει στο βωμό του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου (στην τελετή έναρξης) σε περίπου 10 εβδομάδες.

Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

18:45  Πέρας προσέλευσης επισήμων.
18:50  Άφιξη της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Άννας του Ηνωμένου Βασιλείου.
18:55  Άφιξη Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
19:00  Ολυμπιακός Ύμνος, Εθνικός Ύμνος Ηνωμένου Βασιλείου, Εθνικός Ύμνος Ελλάδας, άφιξη Λαμπαδηδρόμων, αφή βωμού, είσοδος ιερειών στο Στάδιο, χαιρετισμός του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπια

Keywords
Τυχαία Θέματα