Η Λ. Κατσέλη στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Χ. Καστανίδης στο ΠΑΣΟΚ(;)

Σε πλήρη ρήξη φαίνεται, πως έχουν έρθει οι σχέσεις των δυο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ και συνιδρυτών του νεοσύστατου κόμματος Κοινωνική Συμφωνία Λούκας Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη. Αφορμή για αυτή την εξέλιξη αποτέλεσε αρχικά η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο του κόμματος Λούκα Κατσέλη, στο πλαίσιο του κύκλου των διερευνητικών επαφών, καθώς και οι μετέπειτα δηλώσεις της κας Κατσέλη για προοδευτική δύναμη της αριστεράς, στηρίζοντας μια ενδεχόμενη κυβέρνηση αριστεράς με το ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο πλάνο.

Εκεί που φαίνεται να «ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η πρόταση του κ. Τσίπρα για υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη, σύζυγο της κας Κατσέλη και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση του κ. Καστανίδη. Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο κ. Καστανίδης έχει προσεγγίσει στελέχη του ΠΑΣΟΚ και διαπραγματεύεται την επιστροφή του στο κόμμα αφού διαφωνεί με την πρωτοβουλία της κυρίας Κατσέλη να ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, η πρόταση του κ. Τσίπρα να προτείνει τον κ. Αρσένη για υπηρεσιακό πρωθυπουργό προκάλεσε ήδη από χθες την έκρηξη του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο έκανε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «άθλια κομματική συναλλαγή».

Ωστόσο, πρώτος απάντησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Καστανίδης, αφήνοντας, ωστόσο, αιχμές και προς την κα Κατσέλη. «Η πρόταση του κ. Τσίπρα να ορισθεί ως υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο κ. Αρσένης δεν σημαίνει ότι η Κοινωνική Συμφωνία είναι παράρτημα οποιουδήποτε κόμματος ή ιδιοκτησία οποιουδήποτε στελέχους της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η απάντηση της προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας ήταν άμεση: «Επικροτώ τη δήλωση του Χάρη Καστανίδη. Αποτελεί πληρωμένη απάντηση στους ισχυρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η πρόταση ορισμού του Γεράσιμου Αρσένη ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού είναι προϊόν συναλλαγής μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Κοινωνικής Συμφωνίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα