Η συγκινητική «Νεμπράσκα» του Αλεξάντερ Πέιν στις αμερικανικές αίθουσες

Η συγκινητική ταινία έχει να κάνει με έναν ηλικιωμένο ξεροκέφαλο πατέρα, τον οποίο οδηγεί ο γιος του από την Μοντάνα στη Νεμπράσκα, όπου νομίζει ότι θα εισπράξει 1 εκατομμύριο δολάρια από ένα ψεύτικο διαγωνισμό. Τον πατέρα ερμηνεύει εξαιρετικά ο Μπρους Ντερν, ενώ τον γιο, ο Γουίλ Φόρτε.
«Οι σχέσεις μας στην ταινία είναι σαν τις καθημερινές σχέσεις των ανθρώπων. Δεν γνωριζόμασταν καθόλου και ξαφνικά βρεθήκαμε κολλημένοι σ’ αυτό το αυτοκίνητο για 35 μέρες. Ή μέναμε μαζί σε σπίτια, όταν βρεθήκαμε στο μέσο της Νεμπράσκα. Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί και γνωριστήκαμε

πολύ καλά. Μέχρι να τελειώσει η ταινία, είχαμε καταφέρει να δεθούμε πολύ σφιχτά» ομολογεί ο Γουίλ Φόρτε.
Η Νεμπράσκα αποτελεί ένα καθηλωτικό, ασπρόμαυρο πορτραίτο της σύγχρονης παρακμάζουσας Αμερικής, μια μελαγχολική αποτύπωση της αμερικανικής ενδοχώρας, μέσα από μοτέλ, φάρμες και ξεχασμένα μπαρ.
Ο Μπρους Ντερν μας ξεναγεί σε μια πόλη, όπου μένουν μόνο ηλικιωμένοι, απογοητευμένοι από τη ζωή, παρουσιάζοντας με εξαιρετικό τρόπο ανθρώπους που έχουν πάψει εδώ και καιρό να ζουν.:
«Το κεντρικό θέμα είναι πολύ απλό, αλλά έχει χωριστεί σε πολλά τμήματα. Καλύπτει πολλαπλά επίπεδα σχέσεων. Αισθανόμουν στη ζωή μου, αλλά δεν το είχα κάνει ποτέ, ότι είναι πολύ ουσιαστικό να λες μερικά πράγματα στους ηλικιωμένους ανθρώπους της ζωής σου, που δεν είχες ποτέ το κουράγιο ή τα κότσια να το κάνεις, πριν είναι πολύ αργά. Και υπάρχουν πολλά τέτοια στοιχεία στη συγκεκριμένη ταινία.
Ο Μπρους Ντερν δίνει πραγματικό ρεσιτάλ υποκριτικής. Γι’ αυτό και έφυγε από τις φετινές Κάννες με το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας.
Εξαιρετική είναι όμως και η δουλειά που έχει κάνει ο δικός μας Φαίδων Παπαμιχαήλ, στον τομέα της φωτογραφίας, παρουσιάζοντας μοναδικά την ερημιά και την παρακμή του αμερικανικού τοπίου αλλά και τις ανθρώπινης ψυχής.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα