Μια πλούσια αγορά κρασιού, που η Ελλάδα αγνοεί

Φτωχή η παρουσία της Ελλάδας, με μόλις μία ποικιλία από την εταιρεία Τσάνταλη, την ώρα που η Πορτογαλία, για παράδειγμα, παρουσίασε 22 ποικιλίες.
«Πιστεύω ότι η αγορά της Κίνας θα συνεχίσει να μεγαλώνει» εκτιμά ο έμπορος Πάτρικ Φεστλ από το Χονκγ Κονγκ «Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο κρασί. Μιλάμε για έναν πληθυσμό 1,3 δισεκατομμυρίων ατόμων. Που τους αρέσει το κρασί.»
Στην αγορά της Κίνας κυριαρχούν τα γαλλικά κρασιά, που

κρατούν το 46,7%. Δεύτερα σε προτιμήσεις έρχονται τα κρασιά από την Αυστραλία. Τρίτα τα ισπανικά, που, όμως, κερδίζουν δυναμικά έδαφος.
Ιταλία, Πορτογαλία και Γερμανία είναι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στην κινεζική αγορά. Το μερίδιο της Ελλάδας είναι κάτω από 1%.
«Γνωρίζω ότι η Γαλλία έχει πολύ καλό όνομα στην κινεζική αγορά.» δηλώνει Ισπανός εξαγωγέας, Χοσέ Μαρία Νιέβ, «οι καταναλωτές αγοράζουν γαλλικά κρασιά για το όνομα. Όμως σιγά -σιγά μαθαίνουν. Αποκτούν περισσότερες γνώσεις για το κρασί και συνειδητοποιούν ότι τα ισπανικά κρασιά έχουν πολύ καλή ποιότητα και πολύ καλή τιμή.»
Η κατανάλωση κρασιού στην Κίνα εκτοξεύτηκε πάνω από 140%, μέσα σε τέσσερα χρόνια.
Όσο η μεσαία τάξη της χώρας γίνεται πιο δυνατή, οι οινοπαραγωγοί αποκτούν όλο και μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα