Η ΣΗΛΙΑ ΚΡΙΘΑΡΙΩΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΡΙΚΗ

09:15 9/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Ο «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» του Προκόπιεφ σε εκδοχή haute couture από απόψε και για πέντε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η πιο εμβληματική ιστορία αγάπης ανά τους αιώνες επιστεγάζει τη συνεργασία της γνωστής σχεδιάστριας Σίλιας Κριθαριώτη με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Ο Ρενάτο Τζανέλα χορογραφεί το αριστούργημα του Προκόπιεφ, το μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής ακολουθεί τις σκηνικές οδηγίες του και η Σίλια Κριθαριώτη εμπνέεται από τον απόλυτο έρωτα και δημιουργεί με νεορομαντική διάθεση.

Το στοίχημα είναι μεγάλο, μια

και αυτή είναι η πρώτη φορά που μια εγνωσμένης αξίας σχεδιάστρια μόδας «δίνει τα χέρια» με το μπαλέτο της Λυρικής. Ο Τζανέλα, ψυχή της Κρατικής Όπερας της Βιέννης μέχρι το 2005, φαντάζεται το Ρωμαίο και την Ιουλιέτα στη Βερόνα του σήμερα –κατά σύμπτωση είναι και δική του γενέτειρα- και δίνει τη δική του, νεωτεριστική εκδοχή του σαιξπηρικού μύθου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από σήμερα και μέχρι τις 13 του μήνα. Θεωρώντας πως η Ελλάδα είναι ο ιδανικός τόπος για να δημιουργήσεις κάτι από την αρχή, ο Τζανέλα αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκληση της ΕΛΣ και ανέλαβε τη διεύθυνση του μπαλέτου.

Με την παράσταση του «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» στο Μέγαρο Μουσικής ουσιαστικά εγκαινιάζεται απόψε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Λυρικής για το φετινό καλοκαίρι. Ανάμεσα στις παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί –πολλές και κάτω από την ομπρέλα του Φεστιβάλ Αθηνών- είναι η «Τόσκα», σκηνοθετημένη από Ούγκο ντε Άνα, το «Il Trovatore» σε σκηνοθεσία Στέφανο Πόντα υπό τη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, αλλά και ο δοκιμασμένος θεσμός της «Όπερας της βαλίτσας».

INFO: «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» του Σεργκέι Προκόπιεφ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»), από 9 έως 13/05 στις 8:00μμ, εισιτήρια 15, 30, 40, 60 ευρώ/φοιτητικό 10 ευρώ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο www.nationalopera.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα