ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΠΛΗ «ΛΥΠΗΤΕΡΗ» ΜΕ ΦΑΠ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του φόρου ακίνητης περιουσίας 2010, σε 100.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.  Αμέσως μετά θα εκκαθαριστεί το 2011, για 500.000 ιδιοκτήτες. Αρχές Δεκεμβρίου θα ακολουθήσουν τα τέλη κυκλοφορίας για 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ.  

Η πληρωμή του φόρου που θα προκύψει θα γίνει εφάπαξ και το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι θα εισπράξει περίπου 420 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται

ότι η εκκαθάριση του ΦΑΠ θα γίνει ξεχωριστά για κάθε σύζυγο. Δηλαδή, για κάθε ανδρόγυνο θα εκδοθούν 2 εκκαθαριστικά σημειώματα, ένα για κάθε σύζυγο. Αυτό σημαίνει ότι εκκαθαριστικό ΦΑΠ έτους 2010 θα εκδοθεί μόνο για κάθε φορολογούμενο ο οποίος την 1η-1-2010 κατείχε κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η εκκαθάριση των δηλώσεων φόρου ακίνητης περιουσίας για το 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τον ΦΑΠ του 2011 θα κληθούν να καταβάλλουν 500.000 ιδιοκτήτες δεδομένου ότι το αφορολόγητο όριο μειώθηκε κατά 50% (από τις 400.000 στις 200.000 ευρώ). με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των σημειωμάτων για τα ακίνητα το υπουργείο Οικονομικών θα θέσει σε λειτουργία την ηλεκτρονική εφαρμογή για την είσπραξη των τελών κυκλοφορίας

Συγκεκριμένα από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2012 περίπου 5 εκατομμύρια κάτοχοι αυτοκινήτων και δικύκλων θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2013. Η διαδικασία για την καταβολή των τελών αλλάζει φέτος, καθώς καταργούνται τα ειδικά αυτοκόλλητα σήματα, Πλέον όσοι κάτοχοι οχημάτων είναι πιστοποιημένοι στο taxisnet θα βρουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας στην ηλεκτρονική υπηρεσία ειδοποίησης πληρωμών. Οι υπόχρεοι θα πρέπει να τα εκτυπώσουν την απόδειξη πληρωμής η οποία και θα αποτελεί το επίσημο παραστατικό που θα επιδεικνύεται κατά τον έλεγχο. Όσοι δεν έχουν πιστοποιηθεί στο taxisnet τα ειδοποιητήρια θα εκτυπωθούν από τη ΓΓΠΣ και θα τους αποσταλούν ταχυδρομικά. Η πληρωμή των τελών θα πρέπει να γίνει σε τράπεζα όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα