Εκτός ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών οι μπαταχτζήδες

08:36 8/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο της ρύθμισης των χρεών. Τα κλιμάκια έχουν ήδη στα χέρια τους τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών και τα στατιστικά στοιχεία (για τους οφειλέτες που υπάγονται αυτή τη στιγμή σε ρυθμίσεις, και όσους είχαν υπαχθεί σε κάποια από τις προηγούμενες ρυθμίσεις). καθώς και τα αποτελέσματα των εισπράξεων

Αυστηροί όροι θα προβλέπονται και για όσους ενταχθούν στη νέα ρύθμιση. Υψηλά επιτόκια,

και ποινές για όσους «ξεχάσουν» να πληρώσουν κάποια από τις δόσεις των οφειλών θα συνοδεύουν τη νέα ρύθμιση. Οι ανωτέρω δεν θα βρεθούν απλά εκτός ρύθμισης αλλά δεν έχουν δικαίωμα να ενταχθούν ξανά σε αυτή.

Αντίστοιχα, για τη ρύθμιση των χρεών προς τα ταμεία, που προσεγγίζουν, ίσως και να ξεπερνάνε τα 14 δισ. ευρώ, η Τρόικα επιμένει ότι πρέπει να αποκλειστούν οι κακοπληρωτές όλων των προηγούμενων – και ήταν πολλές – ρυθμίσεων. Οι δανειστές δεν φαίνεται να δέχονται, παρά τις πιέσεις του υπουργείου Εργασίας, την πρόταση για δύο ρυθμίσεις, μία πάγια και μία ως «τελευταία ευκαιρία». Διάσταση απόψεων υπάρχει και ως προς τον αριθμό των δόσεων, καθώς οι εκπρόσωποι των τροϊκανών δεν συζητούν περισσότερες από 12 με 36 δόσεις.

Πάντως και οι δύο ρυθμίσεις (του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εργασίας) με την ολοκλήρωση τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες θα δοθούν στον Πρωθυπουργό όπου και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις πριν τη συνάντηση του με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα