Σύσκεψη μετά τον «πόλεμο» στην Ιερισσό

08:36 8/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής και όχι για την επίθεση στα μεταλλεία.

Σήμερα στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, την οποία συγκάλεσε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Π. Γιαννάκης για την εκτόνωση της κατάστασης.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιείται για την εκτόνωση της κατάστασης,

επρόκειτο να συμμετάσχουν ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλής, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας και εκπρόσωποι του Συντονιστικού Οργάνου των κατοίκων της περιοχής με τους δικηγόρους τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο διευθυντής ασφαλείας της Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να παρευρεθεί.

Χθες το πρωί οι έρευνες των αστυνομικών στα σπίτια, στο πλαίσιο της διερεύνησης της εμπρηστικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» (17 Φεβρουαρίου), ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων των κατοίκων, ενώ οι διμοιρίες των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να… πνιγεί το χωριό.

Συνολικά χθες έγιναν επτά προσαγωγές και οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή κροτίδων και ραδιοερασιτεχνισμό (κατοχή ασυρμάτων). Οι συλληφθέντες σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πολυγύρου.

Τα όπλα θα σταλούν για εργαστηριακό έλεγχο και στις επόμενες ημέρες θα φανεί αν χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση στις Σκουριές.

Keywords
Τυχαία Θέματα