«Μπιλιετάκι» σε 15.000 πρόσωπα με εμβάσματα στο εξωτερικό

Οι ανωτέρω έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και από την επεξεργασία της λίστας που έστειλε η Τράπεζα τη Ελλάδας διαπιστώθηκε αναντιστοιχία δηλωθέντων εισοδημάτων και εμβασμάτων στο εξωτερικό.  Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για να βρεθεί το νομικό καθεστώς με βάσει το οποίο θα κληθούν να υποβάλουν τις τροποποιητικές δηλώσεις.

Ουσιαστικά η  νομική υπηρεσία του υπουργείου επιχειρεί να «κλείσει όλα τα παράθυρα »με

στόχο να μην εγείρουν ενστάσεις οι φορολογούμενοι που απέκρυψαν εισοδήματα.  Όσοι αμφισβητήσουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό έχουν φορολογηθεί. Θα πρέπει να προσκομίσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις από τις οποίες θα προκύπτει ότι τα ποσά αυτά έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ποσά που δεν καλύπτονται ανέρχονται στα 5 δισ. ευρώ (συνολικά οι καταθέσεις τους ανέρχονται στα 7 δισ. ευρώ). Αυτό σημαίνει ότι  θα καταβάλλουν πρόσθετους φόρους ύψους 2  δισ. ευρώ.

Ο φόρος θα υπολογιστεί με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και με τους συντελεστές που ίσχυαν την χρονιά που απέκρυψαν εισοδήματα. Με την  επιστολή που θα λάβουν θα καλούνται μέσα σε προθεσμία 10-15 ημερών να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, σε συγκεκριμένη «φόρμα», τροποποιητικές δηλώσεις για κάθε έτος που παρουσιάζεται η απόκλιση στα δηλωθέντα εισοδήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα