Πότε και γιατί θα αντικατασταθεί ο Ρουπακιώτης

Η μετεγχειρητική κατάσταση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη εξελίσσεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ικανοποιητικά. Βεβαίως η διπλή επέμβαση που έκανε στον εγκέφαλο είναι σοβαρή υπόθεση κάτι που το γνωρίζει και ο ίδιος. Ο Αντώνης Σαμαράς, για λόγους ανθρώπινης, αλλά και πολιτικής ηθικής δεν επέτρεψε να τεθεί οποιοδήποτε θέμα για αντικατάσταση του Ρουπακιώτη. Και σωστά έπραξε, όπως παραδέχονται όλοι στη συγκυβέρνηση.

Από τη στιγμή όμως που όλα εξελίσσονται ομαλά με την υγεία του υπουργού, δεν αποκλείεται

να ζητήσει ο ίδιος ο Αντ. Ρουπακιώτης την αντικατάστασή του. Βέβαια, και σ’ αυτό συμφωνούν και οι της ΔΗΜΑΡ, εάν ο χρόνος ανάνηψής του μακρύνει τότε ίσως η αλλαγή του καταστεί επιβεβλημένη.

Μία πρώτη σκέψη που υπάρχει είναι να αναβαθμιστεί ο υφυπουργός Καραγκούνης σε υπουργό. Φυσικά είναι πιθανό ο Φώτης Κουβέλης -εφόσον η ΔΗΜΑΡ συνεχίσει να μετέχει στο κυβερνητικό σχήμα- να ζητήσει, ένεκα της κομματικής ποσόστωσης που έχει συμφωνηθεί για την κυβέρνηση, να υποδείξει αυτός τον αντικαταστάτη του Αντ. Ρουπακιώτη. Στην περίπτωση αυτή ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να το δεχθεί. Η περίπτωση να αποτελέσει η αντικατάσταση Ρουπακιώτη και ευκαιρία για ευρύτερο ανασχηματισμό θεωρείται απομακρυσμένη. Εκτός κι αν ψηφιστούν και από τα τρία κόμματα τα μέτρα και ο προϋπολογισμός και Βενιζέλος και Κουβέλης θελήσουν να συμμετάσχουν και οι ίδιοι στην κυβέρνηση ή θελήσουν να αλλάξουν τους προσκείμενους σ’ αυτούς υπουργούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα