Απειλεί με πρόταση μομφής τον Μεϊμαράκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την οργή, αλλά και τον προβληματισμό τους, για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της Βουλής προς συζήτηση η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για τις συνθήκες υπαγωγής της Ελλάδας στο Μνημόνιο.
Χθες,

ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε, με δηλώσεις του, να καταγγείλει εκ νέου τον Πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να διεξαχθεί η συζήτηση αυτή πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα.
«Εδώ και δύο μήνες έχουμε καταθέσει πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το  μνημόνιο. Κάπου την έχει παραχώσει στα συρτάρια του ο Πρόεδρος της Βουλής, ίσως όπως παρομοίως ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος ξέχασαν στα συρτάρια τους την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Αναρωτιέμαι αν κάποιοι πιστεύουν  ότι η δημοκρατία μπορεί να προχωρήσει με τέτοιους τακτικισμούς. Όπως επίσης αναρωτιέμαι, αν έχουν το θράσος αυτοί  που επί δύο χρόνια έχουν γονατίσει  το λαό και κρύβουν τους  προστατευόμενούς τους από το νόμο και από την φορολογία, αν θα έχουν το θράσος να φέρουν την άλλη εβδομάδα μέτρα 13,5 δισ. ευρώ νέων οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Την ίδια ώρα, πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να πιέζουν τον Πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με διαρροές περί πρότασης μομφής.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να συζητηθεί το θέμα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το δέον γενέσθαι από εδώ και πέρα. Για το αν, δηλαδή, η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει όντως πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής ή αν θα αρκεστεί στις –άτυπες- διαβεβαιώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητηθεί εντός του επόμενου 10ημέρου, αμέσως μετά τις κρίσιμες ψηφοφορίες επί του προϋπολογισμού και επί των μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα