Απεργιακό μπλακ άουτ την Τετάρτη

Η χώρα μπαίνει σε απεργιακό «πυρετό». Κυρίαρχα αιτήματα των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και η αναστολή των μέτρων λιτότητας που έχουν εκτινάξει την ανεργία στο 27%.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν τα συνδικάτα αύριο στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση, μισή ώρα νωρίτερα στην Ομόνοια.

Ο… χορός των κινητοποιήσεων όμως ξεκινάει από σήμερα με τους δημοσιογράφους να πραγματοποιούν

24ωρη απεργία. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα έχουν σήμερα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, λόγω γενικής συνέλευσης.

Στην απεργία μετέχουν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, τις εφορίες, τα δημόσια νοσοκομεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δάσκαλοι και καθηγητές, οι δικηγόροι της Αθήνας, μηχανικοί, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ κ.ά.

Σε ό,τι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, από οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Έτσι, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον Προαστιακό. Σημειώνεται ότι ορισμένα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλάζουν από την Τρίτη

Εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Οι εφοριακοί με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες

Οι δάσκαλοι, με απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Οι καθηγητές με απόφαση της ΟΛΜΕ

Πωλητές λαϊκών αγορών

Γιατροί, νοσοκομειακοί και ιδιώτες, έπειτα από απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Οι δικηγόροι της Αθήνας με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι μηχανικοί με απόφαση της ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ

Οι οικοδόμοι με απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων

Οι ναυτεργάτες με απόφαση της ΠΝΟ

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με απόφαση της ΓΕΝΟΠ

Οι τραπεζοϋπάλληλοι με απόφαση της ΟΤΟΕ.

Σημειώνεται ότι η επίταξη στα μέσα σταθερής τροχιάς και τα πλοία δεν έχει αρθεί.

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ για τα συλλαλητήρια της Τετάρτης

Οι αγρότες, παραμένουν στα μπλόκα, με ένα «διάλειμμα ξεκούρασης» σήμερα Τρίτη και δυναμική παρουσία στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, την Τετάρτη.

Την Πέμπτη, στη Λάρισα, η ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση) καλεί όλους τους αγρότες από όλα τα μπλόκα της χώρας σε συζήτηση ώστε να συντονίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα