Τους έχουμε μάθει πια!

Δεν χρειάζεται κανείς να είναι μάντης για να δει πως εκεί πήγαινε το πράγμα από την αρχή της χρονιάς: επιχείρηση φαγώματος του Φερέιρα!

Έγραφε το GreenZone πριν από δύο περίπου μήνες (20/7):

«Σαν αυγό θα (επιχειρήσουν να) τον καθαρίσουν. Εδώ είμαστε και θα το δούμε. Στοργικά θα περιμένουν το παραμικρό στραβό αποτέλεσμα για να αρχίσει το πανηγύρι. Εδώ είμαστε και θα προσπαθήσουμε να ανοίξουμε τα μάτια σε όσους τα κλείνει με "επιστημονικό" τρόπο η πλειοψηφία των media». ( εδώ)

Δεν πρόκειται φυσικά για μαντικές ιδιότητες, αλλά για την απλή φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.
Για την απίστευτη αυτή «ελληνική πραγματικότητα», σύμφωνα με την οποία τρεις εφημερίδες, πέντε - έξι μεγαλορεπόρτερ και δημοσιογράφοι κάνουν κουμάντο. Αποφασίζουν ποιοι είναι αρεστοί και ποιοι όχι. Ποιοι προπονητές κάνουν και ποιοι θα πολεμηθούν. Αποφασίζουν πως θα (επιχειρήσουν να) διαμορφώσουν τη γνώμη του φίλαθλου κοινού, το οποίο κατευθύνουν σαν μαριονέτες.

Και είναι ξεκάθαρο, από πέρυσι, πως ο Φερέιρα ΔΕΝ είναι αρεστός στο σύστημα. Για διάφορους λόγους. Απέχει από το ιδανικό πρότυπο προπονητή του Παναθηναϊκού. Δηλαδή τεχνικός μέτριος, που δεν μιλάει πολύ (στις κάμερες), που δεν πηγαίνει κόντρα στην Παράγκα, που… αγαπάει όσους ποδοσφαιριστές αγαπάει και το σύστημα -συνήθως Έλληνες- και που γενικά προσαρμόζεται και συμβιβάζεται με τον ρόλο που έχουν αποφασίσει τρίτοι να δώσουν στον Παναθηναϊκό: δηλαδή ρόλο κομπάρσου. Ο Φερέιρα δεν είναι από αυτούς. Και το «πέσιμο» θα είχε επιχειρηθεί πολύ νωρίτερα αν δεν είχε την πλήρη στήριξη του κόσμου και αν δεν είχε επιδείξει την περυσινή σεζόν πόσα πολλά μπορεί να προσφέρει και πόσο καλή ομάδα μπορεί να δημιουργήσει.

Τι έχουμε δει μέχρι στιγμής και για ποιους λόγους ο Παναθηναϊκός έχει μόλις δύο βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

1) Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με -2 βαθμούς επειδή κάποιοι –και αυτοί οι κάποιοι ΔΕΝ είναι οπαδοί- αποφάσισαν να γίνουν στο ΟΑΚΑ επεισόδια και να τιμωρηθεί εξοντωτικά με ποινή–φαινόμενο το Τριφύλλι.

2) Οι «πράσινοι» κερδίζουν τον Λεβαδειακό την πρώτη αγωνιστική, όμως η διαιτησία δίνει ισχυρό μήνυμα.

3) Την ίδια ώρα ο αντίπαλος Ολυμπιακός βλέπει την Παράγκα να του χαρίζει ένα τρίποντο με το ζόρι στη Βέροια.

4) Ένας διαιτητής που μπλέχτηκε το όνομά του στα στημένα παιχνίδια έκανε άνω κάτω το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και «έκλεψε» με το έτσι θέλω δύο βαθμούς από τον Παναθηναϊκό.

5) Ο Κατσουράνης τιμωρείται με έξι αγωνιστικές, με τις αθλητικές αρχές να υπενθυμίζουν συνεχώς πως ελέγχονται πλήρως από τον Ολυμπιακό και πως γι’ αυτό το λόγο εξαντλούν την αυστηρότητά τους πάνω στο Τριφύλλι, λειτουργώντας με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

6) Κάθε απόφαση σχεδόν που αποφασίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο βλάπτει τον Παναθηναϊκό. Ανεβαίνουν οι ομάδες των στημένων, δεν γίνεται εξυπηρέτηση για αναβολή αγώνα πριν από κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς, οι ποινές για υβριστικά συνθήματα ρουφάνε το αίμα του Συλλόγου της Αθήνας, όσο οι
Keywords
Τυχαία Θέματα