ΕμπόλΕΜΥ ζώνη: Τα παπαγαλάκια ανακάλυψαν το μπάσκετ

Από το «δεν ασχολούμαι με τη "σπυριάρα" και ό,τι παίζεται με τα χέρια» στις υπεραναλύσεις των... άσχετων!
Μπορεί να είναι αρχή μας να μην ασχολούμαστε με τη διαιτησία, αλλά κάνοντας μια επισκόπηση στις αθλητικές ιστοσελίδες, εφημερίδες κι άρθρα «αντικειμενικών» μέσων, καταλήγουμε στη διαπίστωση πως ένα ολόκληρο μιντιακό σύστημα περιμένει σαν κοράκι την ευκαιρία να κατασπαράξει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τους παίχτες του και τους μεγάλους προέδρους για τις πίκρες που τους χαρίζουν απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια.

Άνθρωποι που δεν ασχολούνταν με το άθλημα προβάλλοντας
αστείες προφάσεις περί σπορ που παίζονται με τα χέρια, που δεν γνώριζαν τί χρώμα έχει η μπάλα του μπάσκετ, που δεν ξέρουν τους βασικούς κανόνες στο παρκέ, θυμήθηκαν ξαφνικά το άθλημα, εκτοξεύοντας ειρωνείες και περισπούδαστες απόψεις για τους τελικούς, ασκώντας κακόβουλες κριτικές για τέλος εποχής της μεγαλύτερης ομάδας που έχει γεννήσει ποτέ αυτός ο τόπος, για διοίκηση που δεν επιθυμεί να προσφέρει άλλο και για αλλαγή σκυτάλης από τους ξυλοκόπους του ΟΣΦΠ.

«Δημοσιογράφοι» (;;;) αποδίδουν τη νίκη του Παναθηναϊκού στην τύχη, ενώ όταν αναφέρονται στη διαιτησία γράφουν ότι και οι δύο αδικήθηκαν, θυμίζοντάς μας ορισμένα γραφικά σχόλια, όπως: «Στο παρκέ βρίσκονται σήμερα 8 ευρωπαϊκά», ανεξαρτήτως αν η μία ομάδα έχει 6 και η άλλη 2. Η λογική του τσουβαλιάσματος είναι γνωστή άλλωστε πρακτική των πολέμιων του Τριφυλλιού.

Μια ημέρα μετά, αφού η διαιτησία μας έχει «παίξει» μέσα στο σπίτι μας 20 – 80%, βγαίνουν κάθε λογής παπαγαλάκια να προκαλούν την κοινή λογική και να ισχυρίζονται ότι ευνοηθήκαμε, όταν όλη η χώρα είδε στους δέκτες της ότι ο Παναθηναϊκός υπερέβαλε εαυτόν για να επιβιώσει από το χειρουργείο των Πηλοΐδη, Τανατζή και Γκοντά. Και ασεβούν απέναντι στον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης γιατί οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι δεν έχουν πια τις σωματικές και ψυχικές αντοχές για να παλέψουν με το παρασκήνιο, όπως θα έκαναν 5 ή 10 χρόνια νωρίτερα, ενώ ταυτόχρονα οι ασταθείς θέσεις τους περί οριστικής αποχωρήσεως ή παραμονής στο τιμόνι της ομάδας για 1-2 χρόνια ακόμα έχουν κάνει τις κάθε λογής βδέλλες να προσκολλώνται στους Αγγελόπουλους που θεωρούν ότι έχουν πολλά χρόνια προσφοράς ακόμα στο σύλλογό τους.

Η συστηματική τους προσπάθεια παραπληροφόρησης εστιάζεται σε δύο φάσεις, εκ των οποίων η δεύτερη, η πιο πολυσυζητημένη, έχει απομονωθεί προκλητικά από τους σε διατεταγμένη υπηρεσία δημοσιογράφους, λησμονώντας ότι ,προτού πατήσει γραμμή ο Διαμαντίδης, του είχε γίνει διπλό φάουλ με χέρια και πόδια από Πρίντεζη και Ντόρσεϊ αντίστοιχα, γεγονός που τον έβγαλε εκτός ισορροπίας.

Από την άλλη, δε γίνεται καμία αναφορά στις παρακάτω φάσεις που σταχυολογήσαμε και που με ένα απλό ριπλέι αποτυπώνουν τα εγκλήματα που έγιναν εις βάρος του Παναθηναϊκού:

1. Καλάθι του Διαμαντίδη που δεν μέτρησε, παρά το γεγονός ότι η μπάλα χτύπησε στο ταμπλό (διώχνεται αντικανονικά από Ντόρσεϊ).

2. Επιθετικό φάουλ του Χάινς στον Για
Keywords
Τυχαία Θέματα