ON the record: «Μαζί τον καταστρέψαμε»

Ζητούν από τον δοκιμαζόμενο λαό να πληρώσει «χαράτσι» για τα χρέη που αφήνει η οικογένεια Βαρδινογιάννη! Δεν υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός για το χαράτσι που καλείται να πληρώσει ο κόσμος προκειμένου να καλυφθούν τα χρέη που αφήνει η οικογένεια Βαρδινογιάννη
Εχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό θυμίζει την κατάσταση της χώρας. Από ένα σημείο και ύστερα, τα όρια είναι δυσδιάκριτα. Ακόμα και ο πλέον έμπειρος παρατηρητής δυσκολεύεται να εντοπίσει σε ποιες περιπτώσεις η πορεία της ΠΑΕ αποτελεί «πιλότο» για την Ελλάδα
και που γίνεται το αντίστροφο.
Ενα είναι το σίγουρο. Οτι και στις δύο περιπτώσεις, η γενεσιουργός αιτία του κακού είναι το ψέμα, ο παραλογισμός και -κυρίως - ο λαϊκισμός. Η ριζωμένη αντίληψη στο μυαλό εκείνων που διέλυσαν τη χώρα ότι «δεν πρόκειται να μας τιμωρήσουν», αφού πάντα θα μπορούν να ρίξουν αλλού τις ευθύνες. Συνήθως τις ρίχνουν στον κόσμο. Σταθερή αξία. Ζούμε άλλωστε στην εποχή του «μαζί τα φάγαμε». Ορισμένες αξίες δεν αλλάζουν.
Το κακό είναι ότι οι έμποροί του ψέματος και του λαϊκισμού δεν έχουν κανένα πρόβλημα γιατί απλούστατα, η καταστροφή που ονειρεύονται δεν πρόκειται να θίξει τους ίδιους. Άλλωστε, έχουν φροντίσει να πάρουν έγκαιρα τα μέτρα τους. Τα παραμύθια του Μνημονίου που θα φέρει «σταθερότητα», που είναι «εγγύηση» για τις συντάξεις τα πουλάνε στους αφελείς. Οι ίδιοι έχουν «καβατζωθεί» γερά.
Το ΟΝ the Record είναι μια ετερόφωτη στήλη. Για την ακρίβεια είναι ένας Παναθηναϊκός καθρέφτης, ο οποίος αντανακλά το είδωλο των προπαγανδιστικών κειμένων που δημοσιεύονται σε εφημερίδες πράσινης απόχρωσης.

Είναι μια επιβεβαίωση για το πόσο απλή και συνάμα δύσκολη και επικίνδυνη είναι η τέχνη της προπαγάνδας, των εύκολων χαρακτηρισμών και της ισοπέδωσης. Οταν λοιπόν εκείνοι χρησιμοποιούν όλα τα τσιτάτα που έχουν εμπνευστεί για να πολεμήσουν την πολυμετοχίκοτητα και όσους θέλουν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό, το ΟΝ the Record θα γράφει για τον «παρκαδόρο» και τους «εγγυητές του τζάμπα».

Στόχος λοιπόν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να προβάλλουμε την άλλη πλευρά απ' αυτή που δείχνουν οι προπαγανδιστές, προσφέροντας παράλληλα ένα χαμόγελο στις μαύρες ημέρες που διανύει ο τόπος και η ομάδα μας.ON the Record Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία βγαίνουν διάφοροι κονομημένοι τύποι στις τηλεοράσεις (δημοσιογράφοι, πολιτευτές, μοντέλα κλπ) και γεμάτοι ηλιθιότητα και έπαρση κινδυνολογούν αναφερόμενοι σε «έξοδο από το ευρώ που θα φέρει την καταστροφή, προτιμώ τη σταθερότητα του Μνημονίου». Ξεχνούν βέβαια να μας πουν ότι η «σταθερότητα» για την οποία με τόση άνεση μιλούν μεταφράζεται σε φτώχεια, η οποία φυσικά δεν είναι δική τους αλλά των άλλων. Εκείνοι έχουν φροντίσει να κάνουν τα κουμάντα τους και τώρα το παίζουν «επανάσταση» στα πρωινάδικα. Στην υγειά των θυμάτων που τους ακούν και τους πιστεύουν.
Ας μην ξεχνάμε ότι και ο Παναθηναϊκός κάτι αντίστοιχο βίωσε. Όπως βγαίνει ας πούμε το Derby που επί σειρά ετών ήταν χρηματοδοτούμενο από κρατικές διαφημίσεις και μας λέει ότι θα κ
Keywords
Τυχαία Θέματα