Τούρκοι στρατιωτικοί: «Κανένας αθώος δεν πρέπει να παραμένει έστω και μία ημέρα κρατούμενος»

12:53 30/1/2017 - Πηγή: iPop

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών εξετάστηκε αυτεπάγγελτα το πρωί της Δευτέρας η επικύρωση ή όχι της παράτασης της κράτησης, επί τρίμηνο, των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, μετά από την απόφαση την οποία έλαβε ο Άρειος Πάγος για μη έκδοση τους στη γείτονα χώρα. Οι οκτώ αξιωματικοί ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι και υπογραμμίζουν πως κανείς αθώος «δεν πρέπει να μένει έστω μία ημέρα στη φυλακή.

Τις επόμενες ημέρες η έκδοση της απόφασης:

Η διαδικασία ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών

κράτησε περίπου μια ώρα και τονίζουμε, πως οι αποφάσεις αναμένονται να εκδοθούν τις επόμενες ημέρες.

Κατά την κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, οι Αξιωματικοί δήλωσαν «αθώοι» και ανέφεραν χαρακτηριστικά:

Δεν θεωρούμε ότι ένας αθώος θα πρέπει να παραμένει έστω και μία ημέρα κρατούμενος

Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί αξίζει να σημειωθεί, πως προσήχθησαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας την Δευτέρα οι οκτώ Τούρκοι πρόβαλαν τις αντιρρήσεις τους ενώπιον της προέδρου της υπηρεσίας σχετικά με την παράταση της κράτησής τους ακόμα τρεις μήνες κι ενώ βρίσκονται σε αναμονή της απόφασης για τη χορήγηση ασύλου ή όχι.

Θυμίζουμε, πως η κράτηση των «οκτώ» αποφασίστηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΓΑΔΑ για λόγους δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

Ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί-Video

The post Τούρκοι στρατιωτικοί: «Κανένας αθώος δεν πρέπει να παραμένει έστω και μία ημέρα κρατούμενος» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα