Τηλεφωνική επικοινωνία Merkel-Τσίπρα με φόντο την τουρκική πρόκληση στα Ίμια

11:30 30/1/2017 - Πηγή: iPop

Merkel και Τσίπρας πρόκειται να πραγματοποιήσουν τηλεφωνική επικοινωνία την Τρίτη, με αφορμή την τουρκική πρόκληση στα Ίμια, μετά την παραβίαση των ελληνικών υδάτων από την τουρκική πλευρά.

Την Τετάρτη αναμένεται να μεταβεί στην Άγκυρα η Merkel, όπου και θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Tayyip Erdoğan. Με αφορμή αυτήν την επίσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας

και η καγκελάριος πρόκειται να ανοίξουν το σημαντικό ζήτημα του προσφυγικού, αλλά θα αναφερθούν και στις πιέσεις από την πλευρά της Τουρκίας για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, παρότι ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε να μην εκδοθούν οι «8».

Όπως μεταδίδουν πληροφορίες η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Τσίπρα και της Merkel , φαίνεται πως αποτελεί πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελαρίου. Μέχρι αυτήν την ώρα, δεν υπάρχουν πληροφορίες που να θέλουν οι δυο ηγέτες να θέτουν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής σύνδεσής τους την διαπραγμάτευση, μετά και το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, αλλά και λίγες εβδομάδες πριν το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Θυμίζουμε, ότι την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκική πυραυλάκατο στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, Hulusi Akar. Ενώ τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας μιλούσαν για μια απλή επίθεση, το ελληνικό ΓΕΕΘΑ επιβεβαίωνε την παραβίαση από την τούρκικη πλευρά. Το περιστατικό προκάλεσε σάλο και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από πολλά ΜΜΕ.

The post Τηλεφωνική επικοινωνία Merkel-Τσίπρα με φόντο την τουρκική πρόκληση στα Ίμια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα