Ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί-Video

11:18 30/1/2017 - Πηγή: iPop

Ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας βρίσκονται σήμερα, Δευτέρα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί οι οποίοι το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στη χώρα μας. Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση τους στη γείτονα θυμίζουμε, πως οι Τούρκοι, οι οποίοι εμμένουν στην επιστροφή τους στη χώρα τους προκάλεσαν, επεισόδιο την Κυριακή στα Ίμια. Οι «οκτώ» οι οποίοι κρατούνται στο τμήμα Αλλοδαπών, την Δευτέρα το πρωί, λίγο μετά τις 11:00, έφτασαν στο Πρωτοδικείο

όπου και θα εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους για την κράτησή τους.

Θυμίζουμε, ότι ο ταξίαρχος του τμήματος αλλοδαπών έχει παρατείνει την κράτησή τους για τρεις μήνες γιατί, σύμφωνα με όσα αναφέρει, υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια.

Οι οκτώ αξιωματικοί από την Τουρκία οδηγούνται στο δικαστήριο μετά από δική τους επιθυμία έτσι ώστε να υποστηρίξουν, πως δεν είναι επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας.

Ο συνήγορος τους κατά τη διάρκεια δηλώσεων του τόνισε, πως τα οκτώ άτομα θα πατήσουν στην απόφαση την οποία ελήφθη από τον Άρειο Πάγο και κατέληγε στο, πως πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι.

Το δεύτερο αίτημα της Τουρκίας:

Σύμφωνα με το δεύτερο αίτημα της Τουρκίας για έκδοσή τους, εισαγγελικές πηγές της γειτονικής χώρας αναφέρουν, πως ακόμα κι αν το αίτημα στηρίζεται σε νέα στοιχεία «δεν θα εισφέρουν τίποτα στη διαδικασία γιατί ο Άρειος Πάγος δεν έκρινε αν οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι ή αθώοι, αλλά ότι ανεξάρτητα από τη βαρύτητα των εγκλημάτων με τα οποία βαρύνονται δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματά τους».

Ο διεθνολόγος, Κωνσταντίνος Φίλης, μίλησε στην εκπομπή LiveU της Πόπης Τσαπανίδου και τόνισε χαρακτηριστικά:

Η Τουρκία έκρινε σκόπιμο να κάνει ορισμένες πράξεις τιμωρητικές εναντίον της Ελλάδας λόγω της απόφασης της Δικαιοσύνης για του στρατιωτικούς
Εξήγησε, πως «η Τουρκία κάνει προβολή ισχύος απέναντι στην Ελλάδα» ενώ αναφερόμενος στις ενέργειες της Τουρκίας δήλωσε ότι «εντάσσονται στο πλαίσιο της εσωτερικής κατανάλωσης» και σημείωσε:

Δεν είναι τυχαίο το ότι οι φωτογραφίες από την πρόκληση στα Ίμια δόθηκαν γρήγορα στη δημοσιότητα

Εν συνεχεία εξήγησε, πως «αν η Τουρκία ξεκινήσει να στέλνει πρόσφυγες στην Ελλάδα, θα καταρρεύσει η συμφωνία με την Ε.Ε. κάτι το οποίο δεν την συμφέρει» και συμπλήρωσε «Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να ανοίξει τη στρόφιγγα σε περιορισμένο βαθμό προκειμένου να προκαλέσει ανησυχία στην Ελλάδα».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Φίλης υπογράμμισε πως «Μπορεί να δούμε κλιμάκωση των επιθέσεων της γειτονικής χώρας σε επίπεδο ρητορικής».

Διαβάστε επίσης:

Οι απειλές της Τουρκίας και οι πραγματικοί κίνδυνοι για τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα

The post Ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί-Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα